Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Akkor most hogy is van ez a...

Akkor most hogy is van ez a WordPress?

Figyelt kérdés

Szeretnék weboldalt csinálni. Nézegettem videókat és rátaláltam erre: https://www.youtube.com/watch?v=sd0grLQ4voU&t=5261s

Ugye először html,php,css-ben gondolkodtam és ahogy látom emögött is az van, nem is tudom mi ez a WordPress pontosan szóval egyrészt jó lenne ha valaki ezt tisztázná.

A másik amit nem értettem, hogy akkor gondoltam neki állok. Felmentem a WordPress oldalára csináltam egy oldalt és neki szerettem volna állni megszerkezteni rendesen amit szeretnék. Kerestem egy ingyenes theme-t amire szükségem volt, de mikor felakartam tölteni nem engedte mert hogy elő kell fizetnem. Jól van gondoltam 1 hónapra befizetek egy 1000-est és akkor jó lesz. Erre látom hogy éves szinten kell fizetni. A srác a videóba azt mondja a WordPress ingyenes. Most akkor hogy van, mert nem teljesen értem?

A másik, hogy valakinek szeretnék weblapot fejleszteni, akkor ott hogy kezdődik? Lekell foglalnom egy domaint megcsinálnom majd azt átadni a megrendelőnek. Továbbá amiket néztem videókat ott mind úgy volt hogy hostgaternől regisztráltak domaint és fizettek elő szerverre és onnan telepítették a WordPress-t. Ha magyar domain-t szeretnék akkor ott is így van hogy előfizetek szerverre regisztrálom domaint, onnan tudom telepíteni wordpress és csinálni a weblapom, vagy hogy? Ezt valaki tisztázza már nekem légy szíves!

Bocsi ha hosszú lett.

2017. okt. 20. 14:28
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Az oldal arra van hogy kérdést tegyek fel, 1 percembe került kiírni, lehet tovább kellett volna keresgélni. Lehet hogy nem fogom megtanulni a legmélyét, de így is úgy is hozzá kell nyúlnom a kódhoz és biztos nem fog minden klappol menne, így vagy úgy tanulni fogok belőle, már csak azt is hogy lásd hogy állítsam fel.

Amúgy meg amíg nem saját vállalkozásba teszem addig mit fáj neked hogy én "barkácsolgatok" ?

Nem ingyen oktatót kértem, mert én sehol nem látom hogy azt kérném hogy más csinálja meg helyettem vagy mondja el hogy kell megcsinálni. Annyit kérdeztem hogy tudok indítani egy wordpresses weblapot, hagyjuk már ezeket a nárcisztikus túlzásokat és a folytonos felesleges kioktatásokat mint ha kitudja én hogy tervezném tönkre tenni a világot.

2017. okt. 20. 19:09
 12/20 anonim ***** válasza:
#11 olvasd el a #6-os hozzászólást, mielőtt hazudsz. ;) be lett linkelve a privátod.
2017. okt. 20. 19:12
 13/20 A kérdező kommentje:
Igen látom, és miről is hazudok ? :D
2017. okt. 20. 19:16
 14/20 anonim ***** válasza:

"vagy mondja el hogy kell megcsinálni. Annyit kérdeztem hogy tudok indítani egy wordpresses weblapot,"

Ez önmagában is ellentmondás.

2017. okt. 20. 19:22
 15/20 A kérdező kommentje:
Szerintem a weblap indítás és a weblapszerkesztés, programozás nem ugyanaz de inkább rád hagyom. További szép estét!
2017. okt. 20. 19:31
 16/20 anonim ***** válasza:

Gyakorlásnak egyszerűen tölts le egy xampot, vagy wampot és töltsd le a wordpress-t a wordpress.org-ról. Így teljesen ingyen tudsz gyakorolni.

Egyébként programozni nem igen kell egy wordpress oldalnál, pl a videóban elkészítetthez amit linkeltél semmilyen programozói tudás nem kell. Pont azért is van csinálva a wordpress, hogy bárki egy kis utánanézéssel tudjon csinálni egy normális kinézetű oldalt. Persze ha saját sablont akarsz csinálni, vagy plugin akarsz készíteni hozzá, ahhoz már tudni kell programozni, de a wordpressnek a saját keretrendszerét is meg kell tanulni, hogy milyen funkciói vannak. Ami könnyebbség, hogy sok minden meg van alapból írva ha saját sablont szeretnél.

Viszont ha letöltesz egy sablont akkor annak nem biztos, hogy szabad módosítani a forráskódját, ez a sablon licencétől függ.

Ha már sikerült eléggé begyakorolnod, akkor jöhet, hogy veszel egy tárhelyet és oda feltöltöd, de a leírtak alapján még hosszú út áll előtted. Persze alap szinten mint a videóban lévőnél is gyorsan el lehet sajátítani.

2017. okt. 20. 23:50
 17/20 anonim ***** válasza:

Töltsd le a WAMP-ot és gyakorolj azon, ez olyan mintha tárhelyen dolgoznál, csak a gépeden van.

Először a HTML/CSS/JS/PHP/MySQL-t kell megtanulnod, a WordPress is ebben van írva. Ha ezek jól mennek, utána készíthetsz saját témát is a WordPress-hez.

Ha megvan a weboldalad, fel kell tölteni egy tárhelyre. Ha WP-t akarsz feltölteni, akkor azt nézd meg, hogy lehessen futtatni a tárhelyen PHP-t, na meg a forgalmi adatok után is nézz utána, hogy legyen valami normálisabb.

Amúgy azért nem jó amit csinálsz, mert ezzel a webfejlesztői szakmát húzod le, rontod a minőséget. Nincs tapasztalatod és úgy vágsz bele a közepébe.

2017. okt. 22. 10:23
 18/20 anonim ***** válasza:
neki ne álj semmi weblanak papa! eldobomaz agyam
2017. okt. 22. 12:29
 19/20 anonim ***** válasza:
ezt nem itt és így kell elkezdeni hanem minimum nyakig beásod magad a témába! 1000 dologgal tisztában kell lenned te meg azzal se vagy tisztában, hogy mik a minimális alapok.
2017. okt. 22. 12:33
 20/20 anonim ***** válasza:

20 év múlva gyere vissza egy értelmesebb kérdéssel.

Addig is egy kis olvasni való:

[link]

2017. okt. 22. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!