Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Akkor most hogy is van ez a...

Akkor most hogy is van ez a WordPress?

Figyelt kérdés

Szeretnék weboldalt csinálni. Nézegettem videókat és rátaláltam erre: https://www.youtube.com/watch?v=sd0grLQ4voU&t=5261s

Ugye először html,php,css-ben gondolkodtam és ahogy látom emögött is az van, nem is tudom mi ez a WordPress pontosan szóval egyrészt jó lenne ha valaki ezt tisztázná.

A másik amit nem értettem, hogy akkor gondoltam neki állok. Felmentem a WordPress oldalára csináltam egy oldalt és neki szerettem volna állni megszerkezteni rendesen amit szeretnék. Kerestem egy ingyenes theme-t amire szükségem volt, de mikor felakartam tölteni nem engedte mert hogy elő kell fizetnem. Jól van gondoltam 1 hónapra befizetek egy 1000-est és akkor jó lesz. Erre látom hogy éves szinten kell fizetni. A srác a videóba azt mondja a WordPress ingyenes. Most akkor hogy van, mert nem teljesen értem?

A másik, hogy valakinek szeretnék weblapot fejleszteni, akkor ott hogy kezdődik? Lekell foglalnom egy domaint megcsinálnom majd azt átadni a megrendelőnek. Továbbá amiket néztem videókat ott mind úgy volt hogy hostgaternől regisztráltak domaint és fizettek elő szerverre és onnan telepítették a WordPress-t. Ha magyar domain-t szeretnék akkor ott is így van hogy előfizetek szerverre regisztrálom domaint, onnan tudom telepíteni wordpress és csinálni a weblapom, vagy hogy? Ezt valaki tisztázza már nekem légy szíves!

Bocsi ha hosszú lett.

2017. okt. 20. 14:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

"A másik, hogy valakinek szeretnék weblapot fejleszteni, akkor ott hogy kezdődik? Lekell foglalnom egy domaint megcsinálnom majd azt átadni a megrendelőnek."

Te ne akarj megrendelőknek dolgozni ennyi tudással, először legyél tisztába az alapokkal -domain, tárhely-, aztán jöhet a 2. lépés html, css, sql, php, js, stb, ha ezeket ismered legalább az alapokat akkor már dolgozhatsz !!MAGADNAK!!.

Pl.: Ha megrendelő lennék és azt mondanám, hogy estére kell egy tárhely/domain (USA tárhely/.com), rátelepítve egy WP+ x(free)sablon, akkor mi van? Tudnád biztosítani?

2017. okt. 20. 14:59
 2/20 anonim ***** válasza:

A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő (blog) rendszer.

Ehhez vannak pluginok, theme -k, egy része ingyenes, de rengeteg fizetős...

DE! Önmagában ez még semmi, kell mögé infrastruktúra!

Ez viszont már fizetős és mivel WP a felhasználó centrikusságért feláldozta az optimalizációt,

így ez még csak nem is olcsó, mivel a szerverek hardver kapacitását meg kell fizetni.

A WordPress.COM egy ilyen specifikus tárhely szolgáltató,

nem szabad össze keverni a WordPress.ORG -al, ami a tartalom kezelőt fejleszti.

Ha valakinek szeretnél, az ott kezdődik, hogy regisztrálod magad mint egyéni vállalkozó.

Ha megkapod az engedélyt, tudsz vele szerződni és tevékenykedni.

De mindenek előtt, megtanulod a webfejlesztés alapjait, ahogy azt az #1 -es is írta.

2017. okt. 20. 15:09
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, a kérdés lefordítva az orvosi szakmára:

Hogyan műtsek szívet? Először megveszem a szikét, majd felvágom a mellkast. De hogyan tovább? Ha valakinek dupla bypass műtétre lenne szüksége, akkor mi a teendő? :)

2017. okt. 20. 15:21
 4/20 A kérdező kommentje:

Ebben a "programmozói szcénában" tudom nagyon megszokott hogy egyből mindenkit idiótának kell nézni és jól megmondani neki hogy előbb inkább tanulj meg aztán akarj bármit csinálni és jó hülye vagy.

Senki nem mondta hogy weblap fejlesztő vállalkozásba kezdek.

Ismerős kért meg rá így nyilván nem olyan szigorúak a feltételek. Megpróbálom, ha megtudom csinálni és jól működik akkor kérek érte pénzt, ha nem akkor nem, nem akarok én senkit lehúzni.

A kérdésre inkább úgy kell tekinteni, hogy hogyan tudom feltelepíteni a fejlesztő környezetet hogy elkezdhessek rajta gyakorolni.

Míg az orvoslásban meghal valaki, itt nem fog semmi történni ha nem tudom megcsinálni a weblapot. Tudom hogy nem értek hozzá, ezért akarom a "project"-et hogy gyakorolhassak.

2017. okt. 20. 15:37
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Mint ahogy a kettes válasozoló is leírta, önmagában a Wordpress csak egy kezelőfelület, ha nincs hozzá szerver, amin futtatod, akkor semmit nem tudsz rajta csinálni. Magyarul gyakorolni sem tudsz vele hatékonyan. Az egyetlen mód hogy ingyenesen kipróbáld, az az, ha leszedsz egy local server programot, ami a gépeden lokálisan elkezd futtatni egy szervert, amíg a Wordpress-el dolgozol. Senki nem néz idiótának, de lássuk be, a kérdésfeltevésed alapján senki sem nézi ki belőled, hogy képes lennél az általad meghatározott feladatra. Sajnos ez így működik, előbb az alapokat kell megtanulni, alapok nélkül hiába is írnám le, hogy pontosan mit tölts le, nem érnél vele semmit. Az pedig hogy azt gondolod, hogy bármi előzetes tudás nélkül egyből pénzt is keress mindezzel, egyzserűen nonszensz. Bocsi de ez van :/ Viszont ha valóban érdekel a webfejlesztés, akkor hajrá, drukkolok, hogy egyszer valóban képes legyél pénzt is keresni ezzel!
2017. okt. 20. 16:35
 6/20 anonim ***** válasza:

Csak mert ez egy olyan fórum, amiből talán más is tanulhat.

Így bemásolom ide a leveled és rá a válaszom.

Szia!

Akkor megkérdezem itt újra privátban. Programozást tanulok egy ideje, jó ideje de koránt sem elég még a tudás természetesen. A lényeg hogy azért nem teljesen ismeretlen számomra a html,css,php meg eleve a szemlélet.

Nyilvánvalón nem hivatalosan szeretnék weblapfejlesztő lenni mert nincs hozzá tapasztalatom. A történet annyi hogy egy ismerős-nek van autókereskedése és szeretne egy honlapot. Mi az elképzelés? Egy Autók menü, ahol minden féle igény szerint lehet szűrni, egy Rólunk meni, egy elérhetőség és minden cicoma. Ennyi. Nem gondolom hogy túl bonyolult, főleg ha ez egy programozási feladat lenne, simán menne gondolom nem kell mondanom. Elkezdtem ugye nézegetni hogy működik ez és találtam theme-t is hozzá, gondoltam akkor felület már is megvan és ahogy mondtad láttam hogy Wordpress eléggé felhasználó barát és szerintem képes lennék rá megcsinálni neki.

Ehhez kérdeztem hogy kéne neki látni. Én úgy gondoltam hogy ez egy jó kis porject lesz hogy megtanulhassam hogyan is működik. Eleinte ahogy mondtam html,css,php-ba gondolkodtam csak annyi időm nem feltétlen van, de ez nem jelenti azt hogy túlságosan leegyszerűsítem a feladatot, biztos lesznek problémák de majd utána nézek.

Ha nem tudom megcsinálni, akkor nyilván mondom hogy bocs nem, de azt mondtam megpróbálom, illetve nagyon drágállották ezeket a weboldalakat én meg nyilván sokkal kevesebbért is beérem.

Szóval szeretném ha ennek tudatában válaszolnál hogy hogyan tudom az alapot megcsinálni amin utána már dolgozhatok. Szóval igen akkor kell egy tárhely és domain. A domain ugye cím ezt maximálisan értem. Kell egy tárhely. Itt miket kell figyelembe venni? Akármelyik tárhelyre tudok telepíteni wordpress-t? Vagy keresnem kell olyan szolgáltatót ahol Wordpress tárhelyet adnak ki, ezt nem teljesen értem, meg azt sem hogy mit kell nézni a tárhely hardvereken amit mondtál hogy az optimalizálatlanságból adódik. Egy átlagos weboldalhoz, vagy ugye egy ilyen autókereskedéses weboldalhoz mekkora tárhely kellhet kb, mert ugye tele lesz képekkel.

És amit még mindig nem értek. Szóval ugye én akkor ezek szerint a Wordpress.org-on regisztráltam egy domain-t és oda nem tudtam feltölteni ezt a Car Dealer theme-t amit találtam ez egy free theme. Csak akkor tudom feltölteni ha előfizetek, ami havi 1000 forint de évre lehet csak ahogy láttam és azért annyit már nem ér meg. Most ott a videóban ha megnéznéd elejét regisztrálnak egy domain-t, előfizetnek a tárhelyre és ott tudják telepíteni a wordpress-t a tárhelyre majd ő már ott tud telepíteni fel theme-t. Ott miért nem kell külön a Wordpress-re előfizetni, vagy az ott automatikusan benne van a tárhely árában?

Előre is köszönöm válaszod!

------------------------------------------------------------------

Szia!

A "statikus" oldalak mint Rólunk, Kapcsolat... azzal nincs gond.

Viszont az "Autók" menüponttal már igen, az már más tészta.

Az inkább már egy termék katalógus,

azaz mint egy webáruház, csak rendelés funkció nélkül.

Ehhez egy eCommerce / WooCommerce pluginra van szükséged.

(Nagyon hardver igényes még WP -hez képest is,

sok tárhely elküldi, ha jelentős forgalom is van.)

Ha csak gyakorolni szeretnéd, hogy megtudod -e csinálni.

Ahhoz telepítened kell egy localhost szervert.

Ehhez vannak kész WAMP rendszerek,

bár sokszor nem úgy működnek mint egy éles.

Én VirtualBox -ba hoztam létre egy Linux Szervert,

Ezen a virtuális szerveren van telepítve és konfigurálva

egy Apache, PHP, MYSQL webszerver...

VAGY! Veszel egy elég erős tárhelyet, ahol tudod próbálni.

[link]

(Itt Start vagy Bussines csomagot javaslom)

WordPress.ORG oldalról letöltheted az alap rendszert.

Illetve ugyan innen tudsz bővítményeket is leszedni.

Alapot felmásolod a szerverre, majd telepíted.

(Erről rengeteg, még képes leírást is találsz.)

Ha meg van az alap rendszer,

annak admin felületén tudod telepíteni a plugineket,

majd felvinni a tartalmakat, mint termékek listája.

(Utóbbi igen favágó meló, többnyire diákoknak adjuk ki.)

A WordPress.COM -on amit regisztráltál, és előlehet fizetni,

az egy tárhely szolgáltatás, hasonló mint amit korábban is linkeltem,

annyi különbséggel, hogy itt csak WordPress -hez tudsz dolgokat felrakni.

A videóban amit linkeltél ott egy külön tárhelyre rakták fel,

amit ugyan úgy meg kellet venniük egy évre!

És igen, kb. 1000~1500 Ft/hó -ra jön ki, és éves szinten kell fizetni.

(És ezek az olcsóbbak, WooCommerce/eCommerce rendszerhez ~50% -al több)

És mielőtt gondolatban erre is elkalandoznál,

otthonról nem olcsóbb üzemeltetni, már csak a többlet áram miatt is,

de ahhoz hogy működhessen, kellene Fix IP címet venned a szolgáltatódtól,

(Ennek havi pár ezres díja van, DIGI -nél pedig csak nagyon drága üzleti előfizetők kapnak)

Illetve, ahhoz hogy a weboldalról tudjanak levelet küldeni,

Kelleni fog egy SMTP szerver, ezt otthon, csak üzleti előfizetéssel lehetséges,

Így érdemesebb volna ~500ft/hó áron külön SMTP szervert igényelni.

Tömören, többszörösébe kerülne otthonról üzemeltetni egy teljes értékű szervert.

Ami túl szép, túl egyszerűnek tűnik hogy igaz legyen,

az bizony nem igaz!

2017. okt. 20. 17:53
 7/20 anonim ***** válasza:

"nagyon drágállották ezeket a weboldalakat"

Nos igen, nem olcsóak, egy normális nincs 100 alatt.

Sőt, ha esetleg a többi igényt is ismernénk, nem kizárt a 300 vagy feletti ár se.

2017. okt. 20. 17:58
 8/20 anonim ***** válasza:
Valóban nem hal meg senki, csak épp pazarlod mások idejét, a barátodét, a miénket, hogy mindenféle tudás nélkül internetszemetet gyárthass. Mindezt többedmagaddal. Már nagyon fárasztó tud lenni. :)
2017. okt. 20. 18:39
 9/20 A kérdező kommentje:
Internet szemetet? Érdekes :) Az is hogy pazarlom az időm tanulással és gyakorlással. (Y)
2017. okt. 20. 18:51
 10/20 anonim ***** válasza:
#9 tanulni meg gyakorlolni wordpress telepítéssel meg pluginek meg templatek bemásolásával? Ezzel nem fogsz megetetni. A másik, hogy ez is csak egy, a google segítségével simán megválaszolható kérdés, te meg még midig személI okltatót szeretnél, lehetőleg ingyen, ezér jössz a privátokkal. A gyakorikerdések rendszert azonban pont azért találták ki, hogy ne kérdezze meg mindenki mindig ugyanazt. ;)
2017. okt. 20. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!