Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mire jó 2 magos szerver?...

Mire jó 2 magos szerver? Mennyi oldalt bír el?

Figyelt kérdés

[link]

Eléggé kecsegtető hogy csak 19,90€ havonta, de az a server HP Micro N40l (ami AMD 2x1,5GHz, 8GB ECC ram) elég pár Wordpress oldalra, vagy csak egyre?

2017. okt. 17. 09:05
 1/8 Koplárovics Béci ***** válasza:

Elbír az százat is, ha a heti látogatottság oldalanként kettő. Ha az oldalak látogatottsága óránként húszmillió, akkor egyre sem elég.

Konklúzió: nem a rajta tárolt oldalak mennyisége számít, hanem a látogatottság. Az persze számít, hogy egy látogatás alkalmával mennyi adatot kell lekérni és kezelni. Szóval hiába kérdezed azt, hogy mégis óránként hány látogatót tud kiszolgálni, mert nem ilyen egyszerű a kérdés.

2017. okt. 17. 09:14
 2/8 anonim ***** válasza:
Elbír az 20M/óra-t is, ha egy db statikus lap van, ilyenkor csak a sávszél számít.
2017. okt. 17. 09:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Ahány csak a merevlemezre ráfér!
2017. okt. 17. 09:39
 4/8 A kérdező kommentje:

Gondoltam hogy sima HTML oldal nemgond :D De most Wordpress-re gondoltam, memóriát kb tudom mennyit eszik (116MB+látogatók), de CPU erő hogy elegendő-e...

Talán ki kellene próbálni, vagy valami teszt nincs erre?

2017. okt. 17. 09:57
 5/8 anonim ***** válasza:

A tapasztalatom, hogy egy közepesen látogatott WP oldal.

Ezek leselejtezett szerver gépek, leharcolt hardverekkel.

Leggyakoribb gond a HDD -k állapota, és CPU sebessége.

Nekem egy saját fejlesztésű, nagy forgalmú, jól optimalizált oldalamat,

egyszerűen nem bírta kiszolgálni, ami most 1$ -os VPS -ről, amin egy WP meg se moccan, kiválóan fut.

2017. okt. 17. 13:46
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem, ezért adják ilyen olcsón akkor, azt hittem 2 szerver mag elegendő lesz, de ez csak a leggagyibb magok akkor
2017. okt. 17. 14:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Nagyon gyenge az "AMD Turion II Neo N40L 1.5GHz",

kb. egy 15 éves Pentium D 3Ghz -es szintjén van.

Vagy egy EeePC -s Atom CPU -ja szintjén.

Szóval nem egy csúcs kategória.

Kb. egy fájl megosztó szerver lehetett gyerek korábban is.

2017. okt. 17. 15:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Szerintem is backup, vagy ilyesmi, 2x1TB HDD-vel adják 19,90€-nért de már net-tel együtt
2017. okt. 17. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!