Mire jó 2 magos szerver? Mennyi oldalt bír el?
Eléggé kecsegtető hogy csak 19,90€ havonta, de az a server HP Micro N40l (ami AMD 2x1,5GHz, 8GB ECC ram) elég pár Wordpress oldalra, vagy csak egyre?
Elbír az százat is, ha a heti látogatottság oldalanként kettő. Ha az oldalak látogatottsága óránként húszmillió, akkor egyre sem elég.
Konklúzió: nem a rajta tárolt oldalak mennyisége számít, hanem a látogatottság. Az persze számít, hogy egy látogatás alkalmával mennyi adatot kell lekérni és kezelni. Szóval hiába kérdezed azt, hogy mégis óránként hány látogatót tud kiszolgálni, mert nem ilyen egyszerű a kérdés.
Gondoltam hogy sima HTML oldal nemgond :D De most Wordpress-re gondoltam, memóriát kb tudom mennyit eszik (116MB+látogatók), de CPU erő hogy elegendő-e...
Talán ki kellene próbálni, vagy valami teszt nincs erre?
A tapasztalatom, hogy egy közepesen látogatott WP oldal.
Ezek leselejtezett szerver gépek, leharcolt hardverekkel.
Leggyakoribb gond a HDD -k állapota, és CPU sebessége.
Nekem egy saját fejlesztésű, nagy forgalmú, jól optimalizált oldalamat,
egyszerűen nem bírta kiszolgálni, ami most 1$ -os VPS -ről, amin egy WP meg se moccan, kiválóan fut.
Nagyon gyenge az "AMD Turion II Neo N40L 1.5GHz",
kb. egy 15 éves Pentium D 3Ghz -es szintjén van.
Vagy egy EeePC -s Atom CPU -ja szintjén.
Szóval nem egy csúcs kategória.
Kb. egy fájl megosztó szerver lehetett gyerek korábban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!