Hogy készülnek a neveldés oldalak?
Például a Hokalovi, Howrse és az Ebnevelde
Majd szívesen csinálnék egy ilyen oldalt, de nagyon szeretném tudni hogy mi kell egy ilyen oldal létrehozásához, hogyan működik, stb.
Köszönöm szépen a válaszokat!
14/L
Köszi :) Milyen nyelven?
Fizetni kell érte? (szerverért vagy nem tudom, még nem vagyok túl jártas a témában)
Tetszőleges nyelven.
Nem is keveset.
Bár nem néztem rá egy ilyenre sem, biztos vagyok benne, hogy kell hozzá egy szerver és egy kliens oldali nyelv.
Szerver oldalra például PHP, ASP.NET, vagy bármi, ami működik webkiszolgálásra, kliens oldalra meg javascript.
Ha látogató is akad sok a weboldalon, akkor éves szinten sok tízezer forintba is kerülhet. Nem mellesleg nagyon eléggé magas szinű programozási ismereteket igényel az elékszítése és karbantartása. Ha tényleg ez a vágyad, akkor esetleg egyetemre menj informatikusnak, addigra leszel olyan szinten, hogy minőségi munka legyen ;)
Mindehhez kellenek:
* grafikus(ok), aki(k) megtervezi(k) az oldal kinézetét, megrajzolja(/ák) a grafikai elemeket
* frontend-fejlesztő(k), aki(k) a HTML, CSS és Javascript nyelveket használva kialakítja(/ák) a böngészőben megjelenő oldal kliensoldali kódját (ez fogadja a felhasználó reakciót, küldi el a szerveroldali kódnak, és fogad a szerverről adatokat megjelenítve azokat a böngészőben)
* backend-fejlesztő(k), aki(k) valamilyen szerveroldali nyelven - ASP, JSP, PHP, nodeJS, Python, stb... - kialakítja(/ák) a szerveroldali kódot, ami a kliensoldalról érkező kéréseket - például a felhasználó regisztrációja, belépési adatai, reakciói (például hogy vásárol a cicusának eledelt, vagy megfésüli a pónijának a sörényét) - feldolgozza, azt eltárolja az adatbázisban (például növeli a játékos cicusának az életerő-pontjait), vagy az adatbázisból lekérdez adatokat (mennyi pénze maradt) és elküldi a kliensoldali kódnak, ami megjeleníti azt
* adminisztrátor(ok)ra, aki(k) a játékosok kérdéseit, kéréseit, problémáit, vásárlásait kezeli(k) egy adminisztrációs felületen
* egy webtárhelyre (esetlegesen ha házon belül oldják meg, az azt karbantartó rendszergazdá(k)ra)
Pénból localhoston anno én is csináltam troll neveldét. :-D
Azért volt troll mert annyi pocsékul rajzolok, hogy az csak troll -nak ment el. :-D
Köszönöm a válaszokat :)
Rajzolni elég jól tudok, nyelveket még nem tudok de egy ismerősöm megígérte hogy megtanítja a C++ nyelvet, azzal tudok valamit kezdeni?
"hogy megtanítja a C++ nyelvet, azzal tudok valamit kezdeni?"
A C++ egy általános nyelv, lehet benne készíteni egy olyan alkalmazást, ami weboldal kiszolgálását végzi el (és elvégzi a szerveroldali funkciókat is), de:
* más nyelvek - főként a PHP - az elterjedtek a webtárhelyeken szerveroldali nyelvként
* a C++ egy nehéz nyelv (legalábbis egy ilyen feladathoz)
Ha weboldalt akarsz készíteni akkor először a HTML-t a CSS-t, majd a Javascriptet és a PHP-t tanuld meg. Az első kettő még gyorsan megy, az utóbbi kettő már kicsit időigényesebb.
Csak megnyitottam az egyiket, nem olvastam, nem regisztráltam, de ez egy játék vagy mi? Ha nem játék akkor lehetséges, hogy elég a php, html, css, lehetséges viszonylag könnyen kivitelezhető, ha játék akkor meg várj még vele. :D
[Válaszokat sem olvastam]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!