Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudom osszekotni...

Hogyan tudom osszekotni mqtt-vel egy weblapot egy Raspberryvel?

Figyelt kérdés
Szoval, az a helyzet, hogy keszitenem kell egy weblapot, ami beolvas adatokat egy szenzorrol, es azokat irja ki 10 mp-kent. Valaki keszitett mar ilyet, tudna valami dokumentaciot adni, vagy o miben keszitette?
2017. aug. 23. 08:40
 1/5 anonim ***** válasza:
legegyszerűbb ha az eszköz küldi el a weblapnak, mert gondolom nem a Rasberry -n lesz az is.
2017. aug. 23. 08:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Az eszkozom maga egy Arduino Mega. Hogyan tudna egybol elkuldeni?
2017. aug. 23. 12:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Ezt az Arduino -t nem ismerem, de biztos van fejlesztő eszköze, C/C++/JAVA/Python amiben meglehet írni a szenzor figyelőt, és továbbítja egy fix webcím felé, ahol adatbázisba rögzítheted a változásokat.
2017. aug. 23. 13:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Közben rákerestem, ahogy nézem C/C++ -ban programozható.
2017. aug. 23. 13:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Mit akarsz elérni, vagy milyen eszközeid vannak?

Az Arduino fogja írni az mqtt-t?

A Raspberryn akarod a weboldalt futtatni?

Vagy csak az msqtt broker fut a Raspberryn és a weboldal máshol?

Ezek elég fontos kérdések.

Amúgy ez egy viszonylag egyszerű szerkezet, az MQTT oldalán több példa kód is van, hogy egyes nyelvekből miként tudsz subscribeolni az eventekre.

Innentől kezdve amikor azok beérkeztek, te döntöd el, hogy miként akarod eltárolni és megjeleníteni őket.

2017. aug. 24. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!