Hogyan lehet bbcodeot átalakítani htmlre?
Figyelt kérdés
Sok helyen látom a bbcodek használatát és én is szeretnék eggyet csinálni de nem tudom, hogy kell.
Erre van valami php függvény ami pl a [b]valami[/b] t átalakítja <b>valami</b> re?
2017. jún. 22. 12:57
1/4 anonim válasza:
Beépített függvény nincs, de egyrészt 5 perc alatt írhatsz egyet, másrészt meglévő fórumok kódjából is kinézheted.
2/4 anonim válasza:
Szerintem ez valahol a bevezető programozási feladatok között van. Hajrá!
3/4 anonim válasza:
str_replace / preg_replace környékén nézz szét, azzal lehet ilyet kivitelezni.
4/4 anonim válasza:
$atalkitottSzoveg = preg_replace('#\[b\](.+?)\[\/b\]#i','<b>$1</b>',$szoveg);
Így jó lesz.
A regex (két #(ezek úgynevezett elválasztók,lehetne akár '/' jel is) közötti rész) kiszedi a szót,és átrakja a <b> tagba (A $1-gyel hivatkozol a szóra). A második # utáni kis 'i' betű azt jelenti,hogy kis/nagy betű független. Tehát pl a VALAMI,valami,ValAMi szavakra is működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!