Milyen web szerű dologra használják a Python, Perl, Ruby, NodeJs dolgokat amikre a PHP, annyira nem jó?
Egy kis átfogó leírás kéne,hogy lássam,milyen területen mi elterjedt, illetve melyik hatékonyabb.
pl: Egy otthoni media servert inkább pythonban csinálnak meg? Stb..
mindenre
php must die! ...like flash.
Sokan, mint #1 is, nagyon a PHP ellensége :D
Pedig ha jól tudom, Turing teljes nyelv az is.
--- OFF
Nem értem mi ez a PHP ellenesség. (Mindenki fikázza, így-úgy jobb a másik, de érvet 1x-se láttam...)
Ennyi erővel fikázhatom a Python-t is, mert nincs 'private' metódusra lehetőség. Vagy a Python-t és a PHP-t együtt, mert a Java erősen típusos és szigorúbb.
Nem teszem, mert hülyeség. Egyetlen egy programnyelv se öregszik ki, avagy évül el, mert attól még 20 év múlva is ugyanúgy fog futni.
FORTRAN - 1957 mai napig használják
C - 1972 máig használják
C++ - Képzeld! Megkerülhető a private láthatóság o.O Akkor most fikázzam a C++?
-> [link]
--- OFF @vége
Egy otthoni média szerverre nem kell semmilyen nyelv. :) Kell egy gép, rá egy linux és egy média megosztó szoftver.
Például:
#1 iróniája nem jött át sokaknak.
PHP legnagyobb gondja a visszafele kompatibilitással van,
bár 7 -es verziónál nagyon sokat dobott, de még mindig kötött.
Amire pl. a PHP nem annyira igazán jó, az WebSocket.
Meglehet oldalni, mert minden megoldható, de nem a legjobb.
Inkább apróságokon múlik, hogy mikor melyik nyelv a jobb választás.
A PHP nem elavult, hanem mindig is egy rakat szar volt.
Az idővel ez csak halmozódott és igazi fostengerré duzzadt.
A PHP-t értelmes nyelvvé fejleszteni.
Ha ezt nem látod be, csak rólad árulja el, hogy egy PHPVérpistike vagy, aki sosem használt még értelmes nyelvet.
Akit tényleg érdekel, annak itt egy kimerítő, minden lényegi dologra rávilágító irásocska: [link] , ami elmagyarázza, mint apa hülye fiának, hogy a php fostalicska.
Btw. nem is nyelvnek tervezte anno, aki csinálta, csak a vérpistikék felkapták, aztán most már túl elterjedt. Szerencsére a mai technológiákra csak vért izzadva szoktatható rá, így hasonlóan lassú halált fog halni, mint a flash. Még van jópár éve, sajna.
#9: Az általad linkelt "hibák" 90% inkább a nyelv rugalmasságából adódik, hogy nem annyira típusos, sokkal rugalmasabb.
De ugyan ezek más nyelveknél is megtalálhatóak, és kb. ugyan ennyit össze lehetne szedegetni bármelyikről.
pl. amit legutóbb láttam: [link]
Minden programozási nyelvnek meg vannak a maga előnyei, hátrányai, maga helye, lehetőségei.
Ennyi erővel leszólhatjuk a JavaScript és NodeJS -t is, hisz ugyan ennyi, ha nem több ilyen hibát tartalmaz.
De akár a C# vagy .NET -et is, ott is vannak érdekességek bőven...
A legtöbb probléma forrása a Típusosság és Rugalmasságból fakad, meg kell tanulni őket használni, az egyes nyelvi sajátosságokkal és akkor nincs gond.
Én Pl. a Python -t nem szeretem a szerkezete miatt: [link]
(Számomra nehezen átlátható csak a behúzások alapján.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!