Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Milyen web szerű dologra...

Milyen web szerű dologra használják a Python, Perl, Ruby, NodeJs dolgokat amikre a PHP, annyira nem jó?

Figyelt kérdés

Egy kis átfogó leírás kéne,hogy lássam,milyen területen mi elterjedt, illetve melyik hatékonyabb.

pl: Egy otthoni media servert inkább pythonban csinálnak meg? Stb..

2017. máj. 31. 11:42
 1/10 anonim ***** válasza:
22%

mindenre

php must die! ...like flash.

2017. máj. 31. 11:50
 2/10 anonim ***** válasza:
63%

Sokan, mint #1 is, nagyon a PHP ellensége :D

Pedig ha jól tudom, Turing teljes nyelv az is.

2017. máj. 31. 12:40
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
A php-ban az a baj kezd nagyon elavulni. Egyébként leginkább biztonságtalanabb mint a többi, de mindent kilehet javítani csak sok munka. Amire a Ruby meg satöbbi jó arra a php már nem annyira... :D
2017. máj. 31. 12:51
 4/10 anonim ***** válasza:
95%

--- OFF

Nem értem mi ez a PHP ellenesség. (Mindenki fikázza, így-úgy jobb a másik, de érvet 1x-se láttam...)

Ennyi erővel fikázhatom a Python-t is, mert nincs 'private' metódusra lehetőség. Vagy a Python-t és a PHP-t együtt, mert a Java erősen típusos és szigorúbb.

Nem teszem, mert hülyeség. Egyetlen egy programnyelv se öregszik ki, avagy évül el, mert attól még 20 év múlva is ugyanúgy fog futni.

FORTRAN - 1957 mai napig használják

C - 1972 máig használják

C++ - Képzeld! Megkerülhető a private láthatóság o.O Akkor most fikázzam a C++?

-> [link]

--- OFF @vége

Egy otthoni média szerverre nem kell semmilyen nyelv. :) Kell egy gép, rá egy linux és egy média megosztó szoftver.

Például:

2017. máj. 31. 16:02
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

#1 iróniája nem jött át sokaknak.

PHP legnagyobb gondja a visszafele kompatibilitással van,

bár 7 -es verziónál nagyon sokat dobott, de még mindig kötött.

Amire pl. a PHP nem annyira igazán jó, az WebSocket.

Meglehet oldalni, mert minden megoldható, de nem a legjobb.

Inkább apróságokon múlik, hogy mikor melyik nyelv a jobb választás.

2017. máj. 31. 16:13
 6/10 anonim ***** válasza:
11%

A PHP nem elavult, hanem mindig is egy rakat szar volt.

Az idővel ez csak halmozódott és igazi fostengerré duzzadt.

2017. máj. 31. 20:35
 7/10 anonim ***** válasza:
93%
#6: Mi az ami nem sikerült!? :-D
2017. máj. 31. 20:37
 8/10 anonim ***** válasza:
12%

A PHP-t értelmes nyelvvé fejleszteni.

Ha ezt nem látod be, csak rólad árulja el, hogy egy PHPVérpistike vagy, aki sosem használt még értelmes nyelvet.

2017. máj. 31. 20:49
 9/10 anonim ***** válasza:
10%

Akit tényleg érdekel, annak itt egy kimerítő, minden lényegi dologra rávilágító irásocska: [link] , ami elmagyarázza, mint apa hülye fiának, hogy a php fostalicska.

Btw. nem is nyelvnek tervezte anno, aki csinálta, csak a vérpistikék felkapták, aztán most már túl elterjedt. Szerencsére a mai technológiákra csak vért izzadva szoktatható rá, így hasonlóan lassú halált fog halni, mint a flash. Még van jópár éve, sajna.

2017. máj. 31. 21:26
 10/10 anonim ***** válasza:
83%

#9: Az általad linkelt "hibák" 90% inkább a nyelv rugalmasságából adódik, hogy nem annyira típusos, sokkal rugalmasabb.

De ugyan ezek más nyelveknél is megtalálhatóak, és kb. ugyan ennyit össze lehetne szedegetni bármelyikről.

pl. amit legutóbb láttam: [link]

Minden programozási nyelvnek meg vannak a maga előnyei, hátrányai, maga helye, lehetőségei.

Ennyi erővel leszólhatjuk a JavaScript és NodeJS -t is, hisz ugyan ennyi, ha nem több ilyen hibát tartalmaz.

De akár a C# vagy .NET -et is, ott is vannak érdekességek bőven...

A legtöbb probléma forrása a Típusosság és Rugalmasságból fakad, meg kell tanulni őket használni, az egyes nyelvi sajátosságokkal és akkor nincs gond.

Én Pl. a Python -t nem szeretem a szerkezete miatt: [link]

(Számomra nehezen átlátható csak a behúzások alapján.)

2017. jún. 1. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!