Hogyan kell kezelni a php-ban a notice uzeneteket?
Tisztaban vagyok vele, hogy valamit nem jol csinaltam. Vagyis nem error uzenet hanem csak figyelmeztetes attol meg le fut a php. Nincs definialva az error. Azt, hogyan kell mert tenyleg hulye vagyok ehez.
$errors= "Hibas felhasznalonev vagy jelszo!";
//
Ez az uzenet egy submit gomb alatt helyzeszkedik el igy->
<?php echo "<div class='error'>".$errors."</div>"; ?>
Meg kikapcsolni nem akarom :(. Koszonom a segitseget.
Akkor is legyen üres error változód ha nincs hiba. VAGY ne írasd ki egyáltalán a $error-t ha egyszer nem is létezik.
Pld:
<?php if(isset($error) && !empty($error)){echo "<div class='error'>".$errors."</div>";} ?>
Az oke, de keresd meg notice uzeneteket okat. Én arra írtam, amikor élesben kerül ki a cucc a szerverre, ott már minden, nem általad lekezelt hibakiirast tilts le. A látogatóknak semmi közük egy sql vagy egyéb hibakimenthez, vagy ahhoz, milyen elérési útvonalon nem található egy fájl.
Ha jól dolgozol, akkor notice sem lesz. Erre kéne törekedni.
És még valami, nagyon nagyon indokolt esetben echozunk, leginkább soha.
Hibaüzenet rakd be egy xml vagy json fájlba, ahonnan első körben javascripttel szeded ki, fontos esetben szerver oldalról küldöd vissza.
És főleg nem keverunk logikat a megjelenítése, mint ami css kódot leírtal...
CVM rol hallottál?
N
MVC-nek szokták inkább írni, de szerintem a kérdező még eléggé kezdő, így egy modern MVC framework még megfeküdné a gyomrát.
Bár az is igaz, hogy ha nem szokik hozzá a layout és a business logic összemosásához, az csak jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!