Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan kell kezelni a php-ban...

Hogyan kell kezelni a php-ban a notice uzeneteket?

Figyelt kérdés

Tisztaban vagyok vele, hogy valamit nem jol csinaltam. Vagyis nem error uzenet hanem csak figyelmeztetes attol meg le fut a php. Nincs definialva az error. Azt, hogyan kell mert tenyleg hulye vagyok ehez.

$errors= "Hibas felhasznalonev vagy jelszo!";

//

Ez az uzenet egy submit gomb alatt helyzeszkedik el igy->

<?php echo "<div class='error'>".$errors."</div>"; ?>

Meg kikapcsolni nem akarom :(. Koszonom a segitseget.

2017. máj. 20. 16:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor is legyen üres error változód ha nincs hiba. VAGY ne írasd ki egyáltalán a $error-t ha egyszer nem is létezik.

Pld:

<?php if(isset($error) && !empty($error)){echo "<div class='error'>".$errors."</div>";} ?>

2017. máj. 20. 16:18
 2/10 anonim ***** válasza:
Célszerű lehet esetleg egy javascripttel megjeleníteni a hibát, hogy ne éktelenkedjen ott a hibaüzenet addig, míg újra nem tölti az oldalt.
2017. máj. 20. 16:22
 3/10 anonim válasza:
Soha semmilyen hibaüzenet, amit nem te kezelsz le, ne irass ki, mert rossz embereknek támpont. Php Ben tiltsd le az összes error, notice uzeneteket a kimeneten.
2017. máj. 21. 20:35
 4/10 A kérdező kommentje:
#3. En azt gondoltam, hogy epp nekem lesz jo...mert ha valamit elirok akkor legalabb tudom, melyik sor vagy eppen konkretabban leirja a hiba okat.
2017. máj. 21. 20:47
 5/10 anonim válasza:

Az oke, de keresd meg notice uzeneteket okat. Én arra írtam, amikor élesben kerül ki a cucc a szerverre, ott már minden, nem általad lekezelt hibakiirast tilts le. A látogatóknak semmi közük egy sql vagy egyéb hibakimenthez, vagy ahhoz, milyen elérési útvonalon nem található egy fájl.

Ha jól dolgozol, akkor notice sem lesz. Erre kéne törekedni.

2017. máj. 22. 01:47
 6/10 anonim válasza:
És még egy dolog, hibákat naplozni kell, de nem a látogatóknak, hanem magadnak egy fájlba vagy adatbázisba.
2017. máj. 22. 01:48
 7/10 anonim válasza:
Nem írtad, hogy a honlap tesztelési fázisban van , vagy élesben üzemel.
2017. máj. 22. 01:50
 8/10 anonim válasza:

És még valami, nagyon nagyon indokolt esetben echozunk, leginkább soha.

Hibaüzenet rakd be egy xml vagy json fájlba, ahonnan első körben javascripttel szeded ki, fontos esetben szerver oldalról küldöd vissza.

2017. máj. 22. 01:57
 9/10 anonim válasza:

És főleg nem keverunk logikat a megjelenítése, mint ami css kódot leírtal...

CVM rol hallottál?

N

2017. máj. 22. 02:00
 10/10 anonim ***** válasza:

MVC-nek szokták inkább írni, de szerintem a kérdező még eléggé kezdő, így egy modern MVC framework még megfeküdné a gyomrát.

Bár az is igaz, hogy ha nem szokik hozzá a layout és a business logic összemosásához, az csak jó.

2017. máj. 22. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!