Ha nem érdekelnek a grafikus munkák válasszak más szak irányt?
Grafikát ne programozó tervezze, hanem Grafikus!
Fejlesztőnek annyi grafikai ügyessége legyen, hogy pl. PSD -ből kitudja exportálni a szükséges képeket, letudja nézni a színeket.
Illetve FrontEnd -es esetén feltudja építeni a grafikai tervek alapján a weboldal sablonját, HTML(5)-CSS(3) részét.
Esetleg megspékelheti igények szerint 1-1 JS effektel.
BackEnd fejlesztő pedig a weboldal hátterének működését alakítja ki, adatkezelés (adatbázisból adatok lekérése, felvitele), egyes modulok, eljárások elkészítése amihez csak meghívja a FrontEnd -es által készített nézeteket (Viewokat).
A FrontEnd és BackEnd szakma szokott össze folyni, hogy a megjelenést és hátterét is ugyan az programozza le.
Csak BackEnd -es, csak FrontEnd -esként sokkal nehezebb elhelyezkedni.
Általában mind a kettőt igénylik a cégek egy embertől.
Ahogy látom, ahol külön alkalmaznak Front és BackEnd -est, ott kevesebb a fizetés, mert kb. ugyan annyi munkára 2 embert alkalmaznak...
Amúgy Invitelnél egyik ismerősöm, nettó 240 -et kereset Junior állásban, csak BackEnd programozással.
Azóta már csoport vezető szóval volt előre jutása. :-)
De tipikusan Nettó 130 és 200 között ingadoznak az ajánlatok.
1-1 cégnél kínálnak többet, de pl. "teljesítmény függően", azaz attól függ mennyi meló volt és csináltad meg.
Vagy nagy a rotáció, mert nagy a terhelés is, és nem bírják.
Mikor van 3~4 órád össze dobni, és működtetni egy WordPress -t egyedi sablonnal és modulokkal, amiből napi 2 -t kell megcsinálni.
:)
Én szabadúszó webfejésztő vagyok. Bár sok mindenhez értek (nem csak webes technológiákhoz), és valóban igaz, hogy kell egy grafikus, aki megcsinálja a mintát ami alapján dolgozok. Sokkalta egyszerűbb úgy dolgozni, hogy megnézed a minta képet és a böngészőt, és összehasonlítod az eredményt.
Sőt! Mondok jobbat. Nézd meg pl.: Smarty, Twig, Blade template rendszereket. Mindegyik PHP oldalon fut, azaz szerver oldalt, ami generálja az outputot. Tehát a FrontEnd-esnek is tisztában kell lennie magával a template-tel, meg ha közvetlen akar használni PHP-t akkor azt is tudjon.
Bár az a legjobb, ha FullStack az ember, és nem korlátozódik le ide vagy oda.
UI.: Nekem személy szerint pocsék a szépségérzetem, de látom ha valami jól néz ki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!