Egy pszichológusnak muszáj doktorálnia? (+ lent)
Nem túl nehéz egyetem, ha valóban intelligens vagy, az elte és a károli sem rossz, a pázmányt alig ismerem. Mivel mindig is 5 év volt az egyetem, nem tudom ez miért riasztó számodra. Doktorit természetesen nem kell mindenkinek csinálni, sőt egy magánpraxisban szerintem jobb a klinikai szakpszichológusi végzettség, az jól hangzik, szeretik az emberek. Doktori akkor jó, ha kutatni, tanítani akarsz.
Grafikus, designer: biztosabb szakma pillanatnyilag, valszeg kelleni fog a munkaerőpiacon 5 év múlva is. A pszichológusi végzettség már most sem garancia a karrierre, nagy a túlképzés, ha nem nyomatod magad ezerrel az egyetemen, nem szerzel gyakorlatokat nem biztos, hogy fogsz tudni érvényesülni. Szóval pénzügyi szempontból jobb a grafikus, designer meló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!