Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért törli ki a php kód a...

Miért törli ki a php kód a mysql rekordot?

Figyelt kérdés

Ajax-szal küldök adatokat, cégjegyzékszámot és cégnevet. Átmegy az adat, lehet szerverről echo-zni, de valamiért kitörli az adatrekordot az update során a kód. Ez maga a kód:

$firm_id = isset($_POST["firm_id_post"]) ? $_POST["firm_id_post"] : "";

$firmname = isset($_POST["firmname_post"]) ? $_POST["firmname_post"] : "";

$sql_change_profile = $conn->query("UPDATE client_registration SET firmname = '".$firmname."' WHERE reg_id = '".$id."'");

A javascript fájlban ezen fut át:

if($("#firm_id").val().match(/^[0-9]{2}\-[0-9]{2}\-[0-9]{6}/)) {

var firm_id = $("#firm_id").val();

}

if ($("#firmname").val().match(/^[a-zA-Z-ö.üóőúűáéÖÜÓŐÚŰÁÉ-\s]{6,20}$/)) {

var firmname = $("#firmname").val();

}

Egyszerűen lövésem sincs mi lehet a gond. Pontosan ugyanezzel az eljárással updatelem a többi adatot is, azok mennek, ez nem. Van valami sejtésetek, hogy mi lehet a gond?

2017. márc. 24. 15:21
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
A firm_id-t is updatelem amúgy, csak most kitöröltem, hátha az egyik megy csak, és a másik nem, de mindkettő sz@r.
2017. márc. 24. 15:22
 2/17 anonim ***** válasza:

Kitörli az egész sort??

Mert azt egész biztosan nem.

Ha üres értékre állítja, akkor meg valahol mégiscsak elveszik az érték útközben.

2017. márc. 24. 15:34
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Tömören: ÚR ISTEN!

Először is: SOHA! azaz SOHA! nem rakunk be felhasználótól érkező natív változót ellenőrizetlenül SQL -be.

Aztán: ezaz SQL magában nem törölheti az adatokat.

Van ott még épp elég más kavar is, át kéne tüzetesen nézni, naplózni mik futnak le.

2017. márc. 24. 15:36
 4/17 anonim ***** válasza:
Első tippem, valahol van egy olyan kód rész, vagy külső fáklból meghívva, ami a törlést is magába foglalja, és csak $firm_id vagy $_POST["firm_id_post"] alapján megy, és csak ez van figyelve, más paraméter nincs, így az is lefut.
2017. márc. 24. 15:37
 5/17 A kérdező kommentje:

"Először is: SOHA! azaz SOHA! nem rakunk be felhasználótól érkező natív változót ellenőrizetlenül SQL -be."

Ellenőrzöm a változót, mivel nem jön létre, ha nem felel meg a regexp-nek, amit írtam. De gondolom jól esett okoskodni egyet.

2017. márc. 24. 15:47
 6/17 A kérdező kommentje:
Csak a firmname-et és a firmid-et törli ki, illetve üres string-el tölti fel valószínűleg.
2017. márc. 24. 15:48
 7/17 A kérdező kommentje:
Egy próba táblát, amit létrehoztam, ugyanezzel az ajax-szal, változókkal és kóddal feltölt rendesen. Szerintem valami a táblával lehet, de fogalmam sincs, hogy mi. Újracsinálom az egész táblát.
2017. márc. 24. 16:00
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Ugye azt nem gondoltad komolyan, hogy a kliens oldali ellenőrzés jó bármire is?

Az csak arra való, hogy feleslegesen ne terheld a szervert, illetve segítsd a felhasználót.

2017. márc. 24. 16:17
 9/17 A kérdező kommentje:

Most tudod a választ vagy nem? Ha nem, akkor minek írsz ide? Egyszerűen nem értem, hogy miért a kérdezővel vitatkozol egy válaszolós oldalon. Ha nem tudsz válaszolni, akkor minek írtál?

Nem mellesleg pedig ugyanezt a regex-et használom szerver oldalon is, most azért nincs bent, mert megnéztem, hogy nem-e amiatt működik rosszul az update.

2017. márc. 24. 16:34
 10/17 anonim ***** válasza:
Egyrészt tök jó hogy kliens oldalon is tetsztelsz, mert nem a szervert terheled a felhasználók elgépelésével. Másrészt ez alapján a kérdés alapján nem
2017. márc. 24. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!