Mysql láthatatlan enter?!? Hogy töröljem ki?
Sziasztok!
Van egy táblázatom, van benne olyan 1000 sor, a neveket egy txt fájlból vittem fel. Miután ez meg volt észrevettem mikor egy <option>-ben próbáltam frissíteni (update) egy másik táblában lévő értéket ,de utána észrevettem hogy nevek után egy "láthatatlan enter van.".
Ez csak annyit tesz ki hogy egy gyors szerkesztő üzemmódban látszik hogy van utána egy sor de nem lehet kitörölni , bele megyek a rendes sor szerkesztésébe és ott egyáltalán nem látszik ,de mikor rányomok hogy frissítés (nem nyúlok semmihez) és eltűnik az az enter...
Nah ezt nem kívánom minden sornál csinálni, valami ötlet?
Ezt már próbáltam :
UPDATE table_name SET col_name = REPLACE(
TRIM(TRAILING ' ' FROM col_name),
TRIM(TRAILING '\r' FROM col_name),
TRIM(TRAILING '\n' FROM col_name)
);
Hát eredetileg működött is ,de ahogy általában szokott lenni 1 probléma megoldva jön 2 újabb :)
De most leszedtem őket egy sql fájlba és kiderült hogy \r valamiért nem tűnik el!
Persze hogy nem működik, mert nem is azt csinálja.
Ha egyszeri a dolog, akkor egymás után hajtsd végre ezt a kettőt:
UPDATE tablename SET col_name = TRIM(TRAILING '\n' FROM col_name);
UPDATE tablename SET col_name = TRIM(TRAILING '\r' FROM col_name);
Ha több enter is lehetne a végén, akkor ezt többször meg kell ismételned, amíg a megváltozott sorok száma nem lesz mindkettőnél nulla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!