Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mekkora kockázattal jár egy...

Mekkora kockázattal jár egy warez oldal működtetése?

Figyelt kérdés
Nyilván nem egy piratebay nagyságú oldal lenne, csupán lenne rajta néhány torrent. Az oldal hirdetve is lenne, és nem elsősorban magyar célközönségnek.

2017. márc. 15. 17:22
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Akkor a torrentoldalak sose fognak megszűnni?

Mert a cikkekben Új kalóztörvényért akarnak szórakoztatóipar, és Google kereső és a Bing kereső törölni foglya a kalózoldalakat hogy ne tudjunk majd rá találni. Nem tudom hogy működik majd ez, be íróm a keresőbe nCore akkor már nem fogom meg találni? Szerintem ez elég hülyeség akkor keresünk másik keresőt.

Meg a cikkekben arra is ki tértek:

Sorra hullanak a torrentoldalak – vajon meddig torrentezhetünk még?

A TORRENTEZÉS LESZ A KÖVETKEZŐ NYUGDÍJAS SPORT. Az elmúlt hetekben két fontos torrentoldal, a Kickass és a Torrentz is leállt. De nem a hatóságok miatt szűnhet meg az illegális letöltés, sokkal inkább az internetes nemzedékváltás miatt.

2017. márc. 19. 14:53
 22/30 anonim ***** válasza:

Ezek a cikkek arra próbálnak rávilágítani, hogy miután beindultak a legális online streamer szolgáltatások (Netflix, Amazon) és elkezdtek globálisan terjeszkedni, az emberek egyre inkább előfizetnek a minőségi tartalomra ahelyett hogy letöltenék azokat.

Más dolog hogy ez főleg a nyugati világra igaz ahol vannak olyan keresetek hogy tudnak ilyen szórakoztató dolgokra költeni. Keleten ez nem fog így lenni a továbbiakban sem. Annak pedig semmi értelme hogy letiltja a kereső a linket, mert te úgyis tudod az oldal címét, és majd találsz megfelelő módszert a keresésre is. Ez nem visszatartó tényező, csak próbálkozás.

2017. márc. 19. 15:27
 23/30 anonim ***** válasza:

az jó. Akkor nem foglalkozom ezekkel a cikkekkel.

Szerinted 2017-be is hoznak létre új torrentoldalakat?

Online filmnézős oldalak se fognak megszűnni? mert ott is szoktam filmet nézni. Vannak az olyan letöltő oldalak ahol a linket letöltöd pl: Megárol azok se fognak megszűnni?

2017. márc. 19. 15:59
 24/30 anonim ***** válasza:

De, az online filmnézők folyamatosan szűnnek meg. Azokat könnyű bezárni, mert a bizonyíték ott van az oldalon. Torrentoldalt nehezebb bezárni mert a szerveren nincsenek jogvédett anyagok, azok a felhasználóknál vannak, ha el is veszik a szervert akkor utolsó mentésből folytatják egy újról, töredék idő alatt helyre lehet állítani azt.

A fórum jellegű letöltőlinkes oldalak szerintem már 10 éve is elavultak voltak, nem tudom mennyire mennek még (aligha).

Ha csak a minőséget és mennyiséget nézed, a torrent éri meg a legjobban. Az online filmes oldal minősége a legrosszabb és még tele is van pakolva reklámmal és egyéb káros oldalra dobó linkkel. Viszont új torrentoldalakat már nem éri meg csinálni és a nulláról kezdeni, mert 10+ évvel le vannak maradva abban hogy tartalmat nyújtsanak és felhasználókat szerezzenek.

2017. márc. 19. 16:07
 25/30 anonim ***** válasza:

"De, az online filmnézők folyamatosan szűnnek meg. Azokat könnyű bezárni, mert a bizonyíték ott van az oldalon"

Nem feltétlen, mert ugyan így a google-t is belehetne.

Nem minden oldal esetén lehet rábizonyítani, hogy ők a feltöltők.

Sőt minek is szenvedjenek, ha tucatjával töltik fel a tartalmat, több ezer felhasználó.

Csak egy jó keresőalgoritmus kell a videó megosztó portálokra. ;-)

2017. márc. 20. 10:33
 26/30 anonim ***** válasza:

Szerintetek az ncore-t sose fogják tudni megszüntetni?

Én nem szeretném ha meg szűnne, mert az a legnagyobb magyar torrentoldal.

2017. márc. 21. 14:46
 27/30 anonim ***** válasza:

Semmi sem biztos és semmi nem tart örökké. Így a "soha" túlzás. Bármikor behozhatnak olyan magyar vagy EUs törvényt ami megváltoztat minden eddigi dolgot és akár megszüntetheti a torrentoldalakat. Vagy bejön valami új technológia amire átállnak az emberek és értelmét veszti a torrent.

Ezt nem lehet megmondani előre.

2017. márc. 21. 15:15
 28/30 anonim ***** válasza:
Halottam róla lesz majd köd felhő szolgáltatás, és lehet az lesz az új technológia.
2017. márc. 21. 15:42
 29/30 anonim ***** válasza:
Persze, idővel hozhatnak olyan törvény ami jobban korlátozza, vagy akár meg is szünteti a torrentet, de én nem hinném, hogy ezt meglépnék. Egyrészt azért, mert akkor az internet szolgáltatók le is húzhatnák a rollót, mivel drasztikusan visszaesnének a széllessávú internet előfizetések abbban biztos vagyok, mert a felhasználók kb. 90%-a erre használja az internet kapacitásának nagy részét a világban..
2017. márc. 21. 16:03
 30/30 anonim ***** válasza:

A legális streamer szolgáltatásnak is kell sávszél bőven. Ahogy a felbontások nőnek úgy egy sima videonéző programban (legyen az csak a Youtube) is egyre nagyobb sávszél kell mert a felbontással együtt nő a fájlméret és a betöltendő adat is (ezt egyelőre még tömörítgetik valamennyire szerver oldalról).

Tíz éve is volt Youtube, de egy mai videót egy 10 évvel ezelőtti internetkapcsolattal aligha tudnál élvezhetően nézni.

A másik dolog pedig az hogy ma mennyi eszköz használja a netet pár évvel ezelőtthöz képest. Ma már egy átlag háztatásban simán van legalább: 1 számítógép, 1-4 okostelefon, 1-4 tablet, esetleg még okostévék is, és rögtön sokkal több eszköz van amit netet használna és annak mindnek jó ha van szabad sávszél. Csak nálam legalább 7 ilyen "okos"-eszköz csatlakozik átlagosan a netre.

2017. márc. 21. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!