Mekkora kockázattal jár egy warez oldal működtetése?
Akkor a torrentoldalak sose fognak megszűnni?
Mert a cikkekben Új kalóztörvényért akarnak szórakoztatóipar, és Google kereső és a Bing kereső törölni foglya a kalózoldalakat hogy ne tudjunk majd rá találni. Nem tudom hogy működik majd ez, be íróm a keresőbe nCore akkor már nem fogom meg találni? Szerintem ez elég hülyeség akkor keresünk másik keresőt.
Meg a cikkekben arra is ki tértek:
Sorra hullanak a torrentoldalak – vajon meddig torrentezhetünk még?
A TORRENTEZÉS LESZ A KÖVETKEZŐ NYUGDÍJAS SPORT. Az elmúlt hetekben két fontos torrentoldal, a Kickass és a Torrentz is leállt. De nem a hatóságok miatt szűnhet meg az illegális letöltés, sokkal inkább az internetes nemzedékváltás miatt.
Ezek a cikkek arra próbálnak rávilágítani, hogy miután beindultak a legális online streamer szolgáltatások (Netflix, Amazon) és elkezdtek globálisan terjeszkedni, az emberek egyre inkább előfizetnek a minőségi tartalomra ahelyett hogy letöltenék azokat.
Más dolog hogy ez főleg a nyugati világra igaz ahol vannak olyan keresetek hogy tudnak ilyen szórakoztató dolgokra költeni. Keleten ez nem fog így lenni a továbbiakban sem. Annak pedig semmi értelme hogy letiltja a kereső a linket, mert te úgyis tudod az oldal címét, és majd találsz megfelelő módszert a keresésre is. Ez nem visszatartó tényező, csak próbálkozás.
az jó. Akkor nem foglalkozom ezekkel a cikkekkel.
Szerinted 2017-be is hoznak létre új torrentoldalakat?
Online filmnézős oldalak se fognak megszűnni? mert ott is szoktam filmet nézni. Vannak az olyan letöltő oldalak ahol a linket letöltöd pl: Megárol azok se fognak megszűnni?
De, az online filmnézők folyamatosan szűnnek meg. Azokat könnyű bezárni, mert a bizonyíték ott van az oldalon. Torrentoldalt nehezebb bezárni mert a szerveren nincsenek jogvédett anyagok, azok a felhasználóknál vannak, ha el is veszik a szervert akkor utolsó mentésből folytatják egy újról, töredék idő alatt helyre lehet állítani azt.
A fórum jellegű letöltőlinkes oldalak szerintem már 10 éve is elavultak voltak, nem tudom mennyire mennek még (aligha).
Ha csak a minőséget és mennyiséget nézed, a torrent éri meg a legjobban. Az online filmes oldal minősége a legrosszabb és még tele is van pakolva reklámmal és egyéb káros oldalra dobó linkkel. Viszont új torrentoldalakat már nem éri meg csinálni és a nulláról kezdeni, mert 10+ évvel le vannak maradva abban hogy tartalmat nyújtsanak és felhasználókat szerezzenek.
"De, az online filmnézők folyamatosan szűnnek meg. Azokat könnyű bezárni, mert a bizonyíték ott van az oldalon"
Nem feltétlen, mert ugyan így a google-t is belehetne.
Nem minden oldal esetén lehet rábizonyítani, hogy ők a feltöltők.
Sőt minek is szenvedjenek, ha tucatjával töltik fel a tartalmat, több ezer felhasználó.
Csak egy jó keresőalgoritmus kell a videó megosztó portálokra. ;-)
Szerintetek az ncore-t sose fogják tudni megszüntetni?
Én nem szeretném ha meg szűnne, mert az a legnagyobb magyar torrentoldal.
Semmi sem biztos és semmi nem tart örökké. Így a "soha" túlzás. Bármikor behozhatnak olyan magyar vagy EUs törvényt ami megváltoztat minden eddigi dolgot és akár megszüntetheti a torrentoldalakat. Vagy bejön valami új technológia amire átállnak az emberek és értelmét veszti a torrent.
Ezt nem lehet megmondani előre.
A legális streamer szolgáltatásnak is kell sávszél bőven. Ahogy a felbontások nőnek úgy egy sima videonéző programban (legyen az csak a Youtube) is egyre nagyobb sávszél kell mert a felbontással együtt nő a fájlméret és a betöltendő adat is (ezt egyelőre még tömörítgetik valamennyire szerver oldalról).
Tíz éve is volt Youtube, de egy mai videót egy 10 évvel ezelőtti internetkapcsolattal aligha tudnál élvezhetően nézni.
A másik dolog pedig az hogy ma mennyi eszköz használja a netet pár évvel ezelőtthöz képest. Ma már egy átlag háztatásban simán van legalább: 1 számítógép, 1-4 okostelefon, 1-4 tablet, esetleg még okostévék is, és rögtön sokkal több eszköz van amit netet használna és annak mindnek jó ha van szabad sávszél. Csak nálam legalább 7 ilyen "okos"-eszköz csatlakozik átlagosan a netre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!