Hogyan tudok egy specifikus sor (string) elé beszúrni egy fájlban egy sort?
Tehát van a szöveg, abban létezik egy specifikus karakterhalmaz, mondjuk "asdfvb"
és ez elé kellene beszúrni valamit egy fájlba, mondjuk a text.txt-be.
Fontos, hogy elé kell beszúrni és nem mögé!
Köszi a választ!
Találtam egy megoldást:
A lényeg az, hogy létező id-k alapján akartam egy ajax kódot megíratni a kódommal, és belerakni a már meglévő jquery file-ba ezt a script-et. Viszont meg kellett keresnie a lezáró tag-jét a document ready function-nek, és az elé kellett berakni, de inkább azt a string-et felülírtam a saját kódommal, és raktam hozzá egy lezárást. Ez beolvassa a fájlt file_get_content-el, replace-li a string-et, majd file_put_content-el visszateszi a módosított változót a fájlba. Szerintem ez így jó lesz. :) Ha valakinek van ennél jobb megoldása, akkor szívesen ránézek.
<?php
$path_to_file = 'text.txt';
$file_contents = file_get_contents($path_to_file);
$file_contents = str_replace("});","var myvar = $('#akarmi').val(); });",$file_contents);
file_put_contents($path_to_file,$file_contents);
?>
"Mi a horror ez?"
Már megint te? :D Sok lesz már a trollkodásból. :)
Amúgy nem jó, mert nekem csak az utolsó előfordulást kell megváltoztatnom. Ez a jó kód:
$pos = strripos($file_contents,"});");
$file_contents = substr_replace($file_contents, $code_structure, $pos);
A strripos megkeresi az utolsó előfordulást pozícióját, a substr_replace pedig a megadott pozíciótól kicseréli a szöveget. Hű, hát ennél csak bonyolultabb megoldásokat láttam. :D
Már csak az nem derült ki mi értelme PHP-ból módosítgatni egy JavaScript fájlt.
Ez valami spagettikód versenyre készült?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!