Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi írhatja felül a videokártyá...

Mi írhatja felül a videokártyám ventilátorszabályzását?

Figyelt kérdés
Hosszas kísérletezés során újraírtam a vga-m vbiosát. Az órajeleket és feszültségeket szépen át is írta, érvényesek is, semmi probléma, stabil, mint a beton. Viszont mivel eléggé megnőtt a hőtermelés, ezért a ventilátorszabályzást is módosítottam. Viszont ezzel az a baj, hogy csak a bootolás idejéig marad érvényes: Bekapcsolom a gépet, látom, hogy az általam beállított fordulaton pörög a venti(40%), viszont abban a pillanatban, hogy eltűnik a win10 töltése képernyő(kék ablak, körbe forgó pontok) visszaáll a venti az alap 23%-ra, de már az üdvözlőképernyő előtt és végig úgy marad. Semmilyen program nem fut automatikusan ami ezt csinálhatná, viszont én tudom szabályozni programmal windows alol ha akarom, csak én ezt vbioson keresztül szeretném megvalósítani. Egyébként egy Sapphire HD6850 1Gb-os vgaról van szó. Köszönöm annak aki végigolvasta, és várom az ötleteket! :)

2017. febr. 28. 18:33
 1/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy került a weblapkészítéshez a kérdés..
2017. febr. 28. 18:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Gondolom a winre telepített kártya drivere hozzáfér.
2017. febr. 28. 21:03
 3/4 A kérdező kommentje:
Elképzelhető. Kipróbálom, hogy törölt driverrel is ezt csinálja-e
2017. febr. 28. 21:17
 4/4 A kérdező kommentje:
Letöröltem DDU-val a drivert, és utána semmi nem írta felül a vbiosba írt beállításokat. Aztán visszatelepítettem a legfrissebb illesztőprogramot, CCC nélkül, és a telepítés végén rögtön viszaállt a ventilátor fordulatszáma. Úgyhogy most már biztos, hogy a driver a hibás. Csak nem tudom, hogy lehetne megoldani, hogy ne szóljon bele a ventilátor vezérlésébe :/
2017. márc. 1. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!