Javascript és a PHP miben különböznek? Mivel jobb a PHP?
Amiben hasonlítanak: Mindkettő turing teljes programnyelv.
Különbség:
PHP: Én inkább template engine-nek mondom, mint programozási nyelvnek. Sima dinamikusan tipusolt procedurális (ok, tudom, vannak benne oop fícsörök) scriptnyelv.
JavaScript: Prototipus orientált scriptnyelv.
Semmivel nem jobb.
Szerintem te inkább arra vagy kíváncsi miért van szükség szerveroldali kódra, miért nem elég a kliens oldal.
A válasz pedig egyrészt az, hogy a kliens oldali kód teljes egészében hozzáférhető és módosítható kliens oldalon, másrészt pedig bizonyos erőforrások és adatok a szerveren érhetőek el, például egy adatbázis vagy a letárolt képek.
Így például egy login rendszert nem lehet, vagy legalábbis nagyon nem ajánlott kliens oldalon (tehát kb JavaScript-ben) írni.
Azt csak mellékesen jegyezném meg, hogy nagyon sokan leragadnak ott, hogy szerveroldalon csak PHP lehetséges, mikor van egy rakat másik (akár jóval modernebb) nyelv és technológia is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!