Vidéki nagyvárosokban el lehet helyezkedni webfejlesztőként?
Hogyne lehetne! Más kérdés, hogy érdemes-e. Egy volt egyetemi csoporttársam ugyanannál a cégnél, ugyanabban a pozícióban Miskolcon kétharmadát keresi az én pesti fizumnak, sokkal több munkával és stresszel.
Másrészt nemrég egy HR-es előadáson a szóvivő elmondta, hogy a legtöbb kollégája belenéz a CV-be, és azt gondolja: "ez a fickó öt éve dolgozik Mucsaröcsögén a Bivalyfenyítő Kft-nek, ha lenne benne tehetség és ambíció, már rég felköltözött volna Pestre, hogy egy RENDES cégnél dolgozzon...", és már repül is a kukába az önéletrajz.
A cégek 90% -a budapesten van.
Ezért a legtöbb állás lehetőség is ott van.
Vidéken fejlesztők saját vállalkozásban tudnak talpon maradni.
KATA -val az adózás is könnyedén meg van, és ha ügyes, tehetséges, akkor szépen is keres.
10 éve dolgozom vidéken, ebből 5 évet pestre ingázva.
elmúlt 5 évben pedig egyéni vállalkozóként.
Öngerjesztő a folyamat sajnos és vízfejű országot eredményez. A fiatalok Budapestre mennek, mert ott van sok munka és valamivel jobb fizu. A cégek csak Budapestre települnek, mert ott van munkaerő. Az eredmény pedig, hogy Budapest egyre nagyobb, büdösebb és élhetetlenebb.
Szerencsére van kivétel. Én egy vidéki megyeszékhelyen dolgozom egy amerikai multinál, jó állásban, jó pénzért. Nem mennék Budapestre, előbb költöznék külföldre, mint oda.
Egy 60 ezres lélekszámú városban élek, Dunántúlon. Mikor hónapokig állást kerestem, hetente 2-3x végignéztem az összes megyei állást. Nemrégiben ugyanezt csináltam, mikor a feleségem keresett állást.
Egyetlen egy webfejlesztő munkát hirdettek, de azt is hónapokig, havi bruttó 130 ezres fizetéssel! Én pár évvel korábban, szakmunkával kerestem bruttó 200 - 220 ezret.
Ja'h azon jót nevettünk... :-D
Felsőfokú végzettséggel, 25 év alatti pályakezdőt, de legalább 2-3 év munka tapasztalat, viszont regisztrált tartós állás keresők jelentkezését várta, a bruttó 130 ezerért.
Az is fix 3 hónapra, mert ugye annyit térített meg az állam ha 25 év alatti regisztrált tartós állás keresőt keres.
Amúgy nagy zsivány a csávó aki hirdetett...
Több vállalkozása is van, ahol ingyen vagy éhbérért dolgozat diákokat, gyakorlati hely címén.
(Heti 20 óra, havi bruttó 15 ezer)
Ja'h és persze humánus így hát ifjúságvédelemmel is foglalkozik. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!