Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Jogom van weblapok adatait...

Jogom van weblapok adatait saját célra importálni?

Figyelt kérdés

Konkrétan egy nagyon egyszerű dologra gondolok. Az eredmenyek.com oldal adatait importálnám excelbe saját célra. Elemezgetnék, ilyesmi. Ez eddig legális?

Ha továbbmegyek, mondjuk ezekből az adatokból következtetéseket vonok le, majd ezeket a következtetéseket saját weblapomon publikálom, magyarul a máshonnan szerzett adatokat közvetve felhasználom, az legális?

Megeshet, hogy butaságo(ka)t kérdeztem, nézzétek el nekem, de szeretnék tájékozódni, mielőtt bármibe is belekezdek.

2016. dec. 19. 19:11
 1/8 anonim ***** válasza:

El kell olvasni az adott oldal (most konkrétan az eredmenyek.com) felhasználási feltételeit:

[link]

2016. dec. 19. 19:16
 2/8 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

Najó bemásolom, mert pont oda görgettem:

"A Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyének hiányában a Látogató nem jogosult a Weboldal bármely részének vagy egészének másolására, módosítására, hamisítására, terjesztésére, továbbítására, megjelenítésére, reprodukálására, átirányítására, feltöltésére, letöltésére vagy a Weboldal tartalmának bármilyen egyéb módon történő felhasználására.

Abban az esetben, amennyiben a fentebb említett kikötések bármelyike megszegésre kerül a Látogató által, úgy a szellemi jogok megsértése miatt indított eljárás a Európai Uniós, illetve egyéb, vonatkozó jogszabályok alapján történik. A Szolgáltató, illetve a vele kapcsolatban álló, illetve őt képviselő bármely fél fenntartja a jogot, hogy az esetlegesen, szándékosan, illetve véletlenül okozott károkat a törvény által nyújtott kereteken belül megtéríttesse."

2016. dec. 19. 19:17
 3/8 anonim ***** válasza:
56%

Egy az egyben másolást szokták nem szeretni.

Viszont itt azt mondod, hogy letöltöd, feldolgozod,

és abból készítesz saját tartalmat amit felraksz az oldaladra.

Teljesen megoldható, és ha nem terheled le vele

az eredmenyek.com -ot adatok gyűjtésével,

akkor senki nem köthet bele.

Viszont, hogy mit lehet velük kezdeni, az nem sokat mond.

Meccsről - meccsre változhat a csapat össze tétel, pozíciók, játékosok kipihentsége, hogy pl. egész éjjel zötyögtek, mert elötte lévő nap 500km -re voltak...

És akár még olyan apróság is eldönthet egy mérkőzést, hogy kelleti, vagy nyugati felén játszanak a pélyán, és pl. akik a keleti felét kapják, mennyire vakítja őket délután a nap...

2016. dec. 19. 19:22
 4/8 anonim ***** válasza:
A fenti pont gyakorlatilag kizár mindenféle lehetséges felhasználási módot. Meg sem lehet jeleníteni a weboldalt. Te egyébként most jópár pontot megsértettél, ugye tudod? :D
2016. dec. 19. 19:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Tibor, szerintem ez egy nagyon jó kis valószínűségszámítási gyakorlat, simán elmegy egy beadandónak.
2016. dec. 19. 19:29
 6/8 A kérdező kommentje:

#1 és #2 válaszoló!

Köszönöm a hozzászólást, egyértelmű és pontos választ kaptam.

Tibor!

Tehát ha jól értelmezem, akkor ha letöltöm az adatokat magamnak, majd feldolgozom azokat és ezekből magam készítek új információkat és azokat teszem közzé, mint saját tartalom, az rendben van? Rájöhetnek, hogy a laptopom tele van eredmenyek.com-ról származó adatok tömkelegével?

Ami az elképzelésem jogi dolgainak kívüli részt illeti, egy összetett algoritmust szeretnék megalkotni, ami automatikusan kielemez egy adott mérkőzést. A mérkőzésnek vannak bemenetei (pl. hazai csapat, vendég csapat, sorozat) és ezen bemenetek szerint csatlakozom különböző weblapok adataihoz, amikből az algoritmusom elkészít egy várható kimenetelt a mérkőzésre. Összetett lenne az algoritmus az tény, de meg tudom alkotni az eddigi sportfogadásbéli tapasztalataimat felhasználva. A végső cél egy rendszeresen profitáló tippadó generátor létrehozása lenne (legalább 65-75 %-os találati aránnyal).

2016. dec. 19. 19:38
 7/8 A kérdező kommentje:

Szilvi!

Nem akarom megjeleníteni a weboldalt, csupán feldolgozni szeretném, majd ezeket a feldolgozott adatokat felhasználni. Viszont már azt sem szabad, hogy magamnak kimásolom az oldal adatait... Na de erre honnan is jönnének rá?

2016. dec. 19. 19:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Arra nem jönnek rá, le is tagadhatod, hogy honnan vannak az adatok, csak éppen egy forrás nélküli elemzésnek mi értelme, mert hogy hihető és hiteles nem lesz. Ennyi erővel a hasamra ütök és csinálok csodaszép statisztikákat és publikálom.
2016. dec. 20. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!