Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ez a proci elég lenne egy...

Ez a proci elég lenne egy szerverbe?

Figyelt kérdés

Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2630 v3 @ 2.40GHz

Egy kis vita alakult ki , ugyanis azt mondták páran, hogy még egy webshophoz se lenne elég 1-2 ezer termékkel. Szerintem meg bőven elég lenne

2016. dec. 2. 09:33
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Egy weblap kiszolgálásához bőven elegendő lehet.

Persze ha csak nem egy WP+WC tucatnyi nagy pluginnal. :-D

(Ahhoz már 2 szerver kell, 1 adb és 1 web felület részére)

DE! Ez már elavult, egy jobb i5 -ös is könnyen lekörözi.

Sőt a legújabb i3 -as CPU is maga mögé küldheti.

Ezek mellet igen magas a fogyasztása is...

2016. dec. 2. 09:40
 2/9 A kérdező kommentje:

Azért ez a proci bőven elég lenne 1 webshophoz . [link]

Fogyaszt az biztos :)

2016. dec. 2. 09:43
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

Hihetetlen számomra, hogy te ebben a szakmában pénzt keresel. Őszinte elismerésem.

84W teljes terhelés alatt magas fogyasztás? Gombelemre akarod kötni, vagy kurblival hajtani? És nem, nem küldi maga mögé nem hogy az i3, de az i5 sem, ez nem ezer éves technológia. i7 ből is legfeljebb a 6 magos, magas órajelen járó darabok - na de azok már 140W ot kérnek, kifutnál a világból a villanyszámlát látva gondolom.

2016. dec. 2. 09:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem értem egyeseket, hogy minek akarnak atomerőművet építeni, mikor csak egy LED-es lámpát akarnak világíttatni vele. Fő a pazarlás. Igen...

Nem baj. Erre azt szoktam mondani: te pénzed, te szórod el.

Én úgy kezdeném el, hogy felmérném hogy alapból mekkora erőforrásra van szükségem + mennyi a várható felhasználó. Azért már 2-2 júzert kiszolgálni, mint egyszerre 1000-ret, nem mindegy.

Meg csak megemlítem: Nem kell mindenáron saját vasat venni, mikor vannak épkézláb VPS-ek, Webhostingok is. Most egy 2000 termék nah bumm. Adatbázisban 2000 rekord semmi. Szerintem alig haladja meg az 10MB-ot is. Ha meg képekről van szó, az már más. Ahhoz inkább sávszélesség kell, nah meg tár.

Mondjuk van 2000 terméked. Mindegyikhez mondjunk 5 kép. Legyen 1 jpg olyan 3MB és már relatív jó minőségű képről beszélünk. Ami durván így: 29,29GB tárkapacitás kell. Ugyebár a felhasználok nem egyszerre nézik meg az összes terméket, így csak pár MB-ot fognak letölteni. És ehhez nagyon sok számítási kapacitás se kell.

2016. dec. 2. 10:27
 5/9 A kérdező kommentje:
#4 Nem akar senki ilyen vasat csak egy beszélgetés során merült fel ez a proci, hogy mire lenne elég.
2016. dec. 2. 10:53
 6/9 anonim ***** válasza:
#3 Tiborkán én is mindig csodálkozom, hogy hogyan alkalmazhatják ebben a szakmában, teljesen le van maradva vagy 10 évvel.
2016. dec. 2. 10:55
 7/9 anonim ***** válasza:
(A CPU van lemaradva 10 évvel, na'h jó, 3 évvel)
2016. dec. 2. 11:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja'h és Tiborkának van tapasztalata, már 10 év folyamatos munkából... programozás, szerverüzemeltetés...
2016. dec. 2. 11:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen. Tiborkának sok a szabadideje a jól működő szerverek mellet, így malmozás helyett itt tölti a szabadidejét. :P:P:P:P:P:P
2016. dec. 2. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!