Hogy kell beilleszteni a html kódokat?
Teljesen az alapoktól el tudná magyarázni valaki? Semmi leírást nem találtam.
Olyan apróság érdekelne, hogy ezt úgy kell, hogy egy szöveges dokumentumba leírjuk a kódokat (ezekről találtam leírást) és bemásoljuk egy új oldalra?
Ha a fejedben akkora a kuszaság, mint a kérdésedben, akkor nem csodálom, hogy nem találtál semmit.
Leírom, én hogy értem a kérdést, és ez alapján válaszolok. Ha egész másra gondoltál, fogalmazz tisztábban, vagy hagyd az egészet, vagy oldd meg más módon a problémát, igazából mindegy.
Tehát, ahogy én értem, azt szeretnéd, hogy ebből:
<html>
<head><title>Ez a cím!</title></head>
<body>jujj be jó vagyok, ismerem a HTML-t!</body>
</html>
Tényleg egy weboldal legyen, amit a böngésződben tudsz nézni.
Ez esetben előveszed az angoltudásodat (ez megvan, igaz? Ha nincs, tanuld meg/ennyit a Gugli Fordító is megcsinál neked), és beírod szépen az általad preferált keresőmotorba, hogy "how to run HTML". Most kedves leszek, és megmutatom neked, hogy kell:
Gyakorlatilag még bele sem kell menned egy weboldalba sem, ha ügyes vagy és kevés dologból is értesz, de a kérdésed alapján ezt nem feltételezem, szóval: Bemész a legelső weboldalra, tudod, a kék, hiperlinknek kinéző dolog által, és eljutsz erre az oldalra:
Itt szépen, szájbarágósan le van írva. Képek is vannak, ha nem tudsz angolul.
Persze ez nem éppen a legjobb, mert a HTML fájlokat nem futtatod, így a "how to open HTML" hatékonyabb lenne, de lásd a keresőmotrok csodáit: Így is megtalálta neked!
Megjegyzések:
1. Ha magyarul azt gépeled be a keresőbe, hogy "hogy nyissunk meg HTML fájlokat", akkor kapsz szép magyar leírást is, csak mivel az internet és programozás nyelve az angol, szeretnélek erre rászoktatni.
2. "Pont azért írtam, mert egyik leírásban se találom." Érdekes, én morcosan és fáradtan találtam két nyelven is. Sőt, csináltam szorgalmi feladatot: Megkerestem egy-egy leírást románul és németül is, és tudod mit? Találtam! Sőt, asszem spanyolul is találnék, pedig nem tudok spanyolul, mert az angol-spanyol Google Fordító állítólag nagyon jó (ezt már nincs kedvem megpróbálni). Ha valamikor lesz kedvem, letesztelem, 15 perc alatt hány nyelven találok olyan leírást a témáról, amit megértenék szükség esetén a nyelvismeret hiányának ellenére. Fogadnék, többet, mint ahányat te.
3. "Köszönöm a segítőkészséget, biztos nagyon megerőltető lenne egy igen-t, vagy egy nem-et írni."
Egyrészt, a kérdésed nem eldöntendő, hogy igen vagy nem legyen a válasz. Másrészt, ezt is szokd meg - a programozó fórumokon nem kapsz segítséget, ha nem tanúsítasz próbálkozást. És a próbálkozás hiányát jól mutatja, hogy a problémád megoldását négy nyelven gyorsabban megtaláltam, mint ahogy azt a képet fennebb feltöltöttem.
OK, elég jól jellemez engem is, hogy beszélek a hszem végén egy képről, és a linket lefelejtem. Itt van egy kép a megírt csodás HTML-ről működés közben:
OFF: Azért maradt le, mert be akartam tenni egy képfeltöltés linket, s láttam, hogy megszűnik, és elfelejtettem más képszolgáltatással betenni, bocsánat.
CTRL+C, CTRL+V
Mi az, ami ezen nem megy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!