PHP 5.5.7. Win 32 telepítését jól végeztem-e el, ha az alábbiakat csináltam (kezdő programozási ismeretekkel rendelkezem még a régmúltból, most kezdem újra - hobby lenne)?
1. A szoftverbazis.hu oldalról letöltöttem a php-5.5.7-nts-Win32-VC11-x86.zip filet. (a számítógépem 32 bit-es operációs rendszert tartalmaz)
2. Kitömörítettem a letöltött zip - filet.
3. Ezután semmilyen install vagy setup programot nem találtam a kitömörített mappában, csak az alábbi exe fileokat:
- php.exe
- php-cgi.exe
- php-win.exe
4. Ezek valamelyikét (szép sorban mindet) elindítottam és megpróbáltam bele egy abszolút-kezdő-kezdetleges kis programot írni. De sem elmenteni sem futtatni nem tudtam a megjelenő editorral.
5. Szerintem valami hibát követtem el, vagy valamilyen lépést kihagytam, amit használatba vétel előtt kell elvégezni.
Köszönöm a türelmet :-))))
szoftverbazist felejtsd el.
Hivatalos PHP oldal, van dokumentáció is.
php.exe <valami.php> paranccsal tudod futtatni a szkriptet, de általában webszerver kell hozzá és böngészőben jelenik meg az eredmény.
Windowsra egyszerűbb, ha Xampp-ot használsz.
Milyen scriptet írtál amúgy?
Köszönöm szépen a válaszokat.
A szript, amelyet egy kezdőknek készült elég jó kis oktató weboldalon találtam ( [link]
<!DOCTYPE html>
<html lang="hu">
<head>
<title>elso.php - Weblap kérszítés PHP5-el</title>
<link rel="icon" type="image/gif" href="favicon.ico">
<meta charset="UTF-8">
</head>
<body>
<h2>PHP script használata 1</h2>
<?php
echo 'PHP script! írt a képernyőre. :)';
?>
</body>
</html>
:-)
úú köszönöm szépen :-))) és a kedvességeteket is.
már töltöm is le az xampp-t...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!