Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudom html-ben vagy...

Snake Bite kérdése:

Hogyan tudom html-ben vagy css-ben fixálni a háttérképet úgy hogy az ne ismétlődjön és ha ránagyítok vagy kicsinyítek akkor ne mozduljon semennyire?

Figyelt kérdés

Régebben könnyedén tudtam de most az istennek se akar menni és hiába googlezok nem találok pontos választ.

Css-ben most így álok:

body

{

background: url("kép.JPG");

background-repeat: no-repeat

}

ez nem ismétli de a méretet nem tartja meg ha nagyítok vagy kicsinyítek. Erre azért lenne szükségem mert egy más felbontású monitorral furán nézne ki.

Válaszokat előre is köszönöm.

2016. okt. 27. 22:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Valamit nagyon nem jól csinálsz, ha ilyen problémád van.

Többynire akkor látok ilyent, ha úgy próbálják megcsinálni, hogy egy 1db fixméretű háttérben berakják a teljes grafikát, majd fixen megpróbálják, bele rakni akár absolut pozicónálással a szöveges tartalmat, esetleg % -al felosztva egy bizonyos felbontáshoz beállítva.

Aztán ha kisebb a képernyő persze hogy torzul...

Ha nálad is ilyen a helyzet, akkor alapjaiban kezd újra gondolni, a háttér kép nem arra való, hogy beszúrd oda statikusan a weboldal mintáját...

Amúgy meg CSS -hez: background-size -al tudod állítani.

pl. background-size: 100% auto;

2016. okt. 28. 04:43
 2/4 Drone007 ***** válasza:

Javaslom ismerkedj kicsit a css background-dal foglalkozó dokumentációjával, mert ebben a pár sorban több hiba van, mint amit várna az ember.

[link]

1. fájlnevek esetén kerüld az ékezeteket, speciális karaktereket, szóközt, és lehetőleg végig kisbetűs formátumot használj.

2. a "background" property önmagában a teljes háttérstílust meghatározza, a repeat-et nyugodtan hozzáadhatod, de ha külön akarod beállítani az egyes elemeket, akkor érvényes tulajdonságokat használj.

3. a css tulajdonságok lezárása ; mindig

Figyelmedbe ajánlom a következő szabályt:

background-size: cover;

2016. okt. 28. 05:51
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi. Majd megpróbálom mindjárt akkor a pontos méretet beállítani de régebben nem volt probléma ha nagyobb volt a kép :/ nem igazodott pontosan a kijelzőhöz de legalább nem mozdult emilyen módon.
2016. okt. 28. 08:55
 4/4 A kérdező kommentje:

Sikerült megcsinálni amit akartam :) Köszönöm a segítséget.

csak ennyi kellett:

body

{

background: url("lap.JPG");

background-size: cover

}

2016. okt. 28. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!