WordPress vagy Drupal?
Sziasztok! Én korábban PHP-Fusion rendszer mellett tettem le a voksomat, CMS rendszereket tekintve.
- Ám az utóbbi hónapokat már-már éveket elnézve amióta sajnos távozott az élők sorából, elhunyt Nick Jones 2011-ben.
Úgy vettem észre hogy azóta a közösség igencsak nyögvenyelősen próbálja életben tartani mind a közösséget és magát a rendszert tovább fejleszteni-javítani... ami sajnos nem túl jó irányba történik.
Továbbá ami számomra nagyon elkeserítő hogy a Magyar közösség is 'feloszlott', az oldal bezárt... sajnos a rendszer jövőképe nem a legjobb a jelenlegi álláspontot elnézve.
Ezért szeretném a segítségeteket pontosabban a véleményeteket kikérni, abban hogy ki melyik rendszert ajánlja. - Amelyre ha összetákolok a jövőben egy oldalt meglehetősen hosszú távú reményeket fűzhetek- alapozhatok rá.
Fő hogy biztonságos legyen, segítőkész (Magyar közösség is) legyen mögötte.
Továbbá nem bánnám hogy a viszonylag laikus emberke is könnyedén (ha kell) beletudjon piszkálni a forráskódjába. Téma testreszabás stb. Valamint az sem egy utolsó szempont hogy az adatbázisa meglehetősen kis helyet foglaljon. Ne termeljen sok felesleges adatot...
Jelenleg-e a WordPress és Drupal közt vacillálok. Ha esetleg valakinek van tapasztalata e rendszerekkel kapcsolatosan és megosztaná a véleményét nagyon megköszönném.
Amiket leírtál hogy szeretnél, egyik CMS -t se tudnám ajánlani rá...
Talán WP ami leginkább felhasználóbarát, bár forrás szinten ott is megtudja izzasztani az embereket, és biztonság tekintetében is akadnak olykor gondok, de napi frissítéssel kivédhető, de akkor a nyers szerkezetbe, modulokba nem érdemes belenyúlni, csak a külsőbe, mert bármikor felülíródhat egy biztonsági hiba javításakor.
Illetve elég lomha méretesek tudnak lenni, ha csak nem egy blog méretű rendszer kell, adatbázis, fájl-cache szinten, ami szükséges ha nem szeretnél egy viszonylag gyors szerveren is másodperceket várni 1-1 lekérdezésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!