Ha valakinek van weboldala, milyen futárral hogy kell szerződni hogy kihordja a cuccokat?
(megsúgom neked halkan, hogy már készen vannak a tervek, a design, a jogi dolgok is meg lesznek oldva ügyvédnél, és üzletileg pedig a szakterületem a dolog.)
ha bocsánatot kérsz, akkor elfogadom (a kommentjeid értéke az nemcsak 0, hanem negatív)
ha valaki tudna részletesebben írni erről a szerződésről meg mi hogy néz ki, azt megköszönném,..
természetesen úgy is az lesz, hogy felveszem a futárokkal a kapcsolatot hogy ez hogy működik, viszont jobb lenne ha az emberek saját tapasztalatból ezt le tudnák írni.
kíváncsi vagyok továbbá hogy hogy néz ki egy ilyen szerződés.
ezmellett még szívesen beszélnék a nemzetközi árufeladásról, hogy azt hogy éri meg, hogy a legolcsóbb?
milyen lehetőségek jöhetnek szóba?
Hahahaha, ez teljesen hülye. :D
"Minden készen van már és ez a szakterületem"
"Hogyan kell szerződést írni egy futárral?"
:D :D :D
minek raksz rá idézőjelet, amikor egyáltalán nem ezt írtam?
a kiragadott részleteknek semmi értelme
Kérdező!
Nem cseszegetésképpen...
Ha webáruházat akarsz üzemeltetni legálisan akkor néhány fontos feltétel:
1. Rendelkezned kell minimum egy saját tulajdonú vállalkozással, amelyik tevékenységi körei között engedélyezetten szerepel elektronikus kereskedelem lebonyolítása.
2. Lennie kell egy telephelyednek, ami talán de nem biztos azonos is lehet a bejelentett lakcímeddel.
3. Rendelkezned kell mindenféle olyan engedéllyel, ami szükséges ahhoz, hogy egy ilyen tevékenységhez törvényileg elő van írva (amíg ezeket nem teljesíted és igazolod a meglétüket be sem jegyzik mint vállalkozói, vagy cég tevékenységet).
4. Szükséged lesz jogi szakártőre, aki ha szükséges szerződéseket fogalmaz meg, illetve képviseli az érdekeid vitás esetekben.
5. Szükséged van számlaképes beszállítókra akik számla ellenében adják el neked mint viszonteladónak az árút, ha nem te magad vagy forgalmazott termék, vagy szolgáltatás nyújtója, előállítója.
A szállításihoz tárgyalnod kell mint vállalkozás egy a te számodra is megfizethető és megfelelő megbízható futárszolgálattal, ehhez sem árt ha legalább egy jogtanácsos ismerősöd van, de ha nincs akkor egy-egy alkalomra külön is meg lehet őket fizetni. Bár az úgy hosszabb távon piszokul drága lesz, ha sokszor van rájuk szükség. Amugy általában a futárszolgálatoknak vannak saját honlapjaik, elérhetőségük, ahol érdeklődni lehet a szerződési, partneri szerződések lehetőségéről és az általuk megkívánt követelményekről aztán ha az megfelel lehet velük egyezkedni.
Viszont, amennyiben nem vagy legalább kereskedelmi tevékenységgel foglalkozó vállalkozó, érvényes adószámmal, vagy cég amelynek be van jegyezve ilyen tevékenysége akkor jobb ha bele sem vágsz, mivel az első vevőid közt jó eséllyel lesz egy APEH ellenőr is és hamar bezár a bolt. Érvényes vállalkozói engedély, adószám, és egyéb engedélyek nélkül ugyanis a legjobb esetben is adócsalóként fognak kezelni. Szóval gondold át mielőtt olyat csinálsz, amit esetleg nem tudsz nyereségesen üzemeltetni, mert ha keresel vele is pár forintot, ha egyszer véletlenül nem találnak valamit rendben a hatóságok, és szinte biztos, hogy előbb-utóbb ellenőrizni fognak, akár hivatalos, akár csak valami hirtelen ötlet, milliós bírságokat szoktak kiszabni, jobb esetben az ilyesmiért.
az elején, amit felsoroltál úgy állsz hozzá, mintha valami atyaég lenne,
kb. 1 nap elintézni.
mégegy kérdés, üzemeltetsz bármiféle kereskedelmi dolgot, hálózatot?
Minek utána volt részem szolgáltatóként vállalkozni családi vállalkozásban pontosan tudom milyen feltételknek kellett megfelelni. Bár lehet ma már egyszerűbb pár dolgot beszerezni, de azért 1 napos ügyintézést én nem várnék :) Max akoor jöhet össze, ha már eleve csak tevékenység módosítás kell hozzá, és minden más adott. Annyira azért még nem épült le a bürokrácia az országban. Egyébként csak kifejezetten továbbforgalmazásra szerintem nem éri meg webáruházat üzemeltetni. Egy más működő bolthoz talán, de csak erre alapozni egy vállalkozást nem hiszem, hogy túl biztonságos ötlet. Ma főképp magyarországon még sokan szeretnek elmenni és megtapogatni azt amit megvesznek. Bár kétségtelen, hogy egy egyébként a fizikai valóságában működő üzlet, vagy szolgáltató vállalkozás aminek van irodája műhelye, jól kiegészítheti a bevételi lehetőségeit egy ilyen jellegű szolgáltatással, ha megfelelő árakkal és garanciákkal tudja, megbízhatóan nyújtani.
Viszont pont a terjedése és a rengeteg engedély nélküli webshopos weboldal és/vagy az ellenőrizhetetlen valójában nem is működő cégek miatt ezt a területet szigorúbban ellenőrzik, és a pont a sok illegális webshop miatt az egyébként legális webáruházak egy-egy szabálytalansága legen az tudatos, vagy véletlen is piszok sokba kerülhet.
Hálózatok alatt viszont nem tudom mit értesz. Ha ezeket az úgynevezett MLM rendszerű dolgokat a lényegen az sem változtat, mivel mint viszonteladó végzed a tevékenységet vagy ha nem akkor a cég alkalmazottjaként, ami viszont az MLM rendszernél nem szokott játszani.
Amugy az MLM lényegében nem más mint egy törvényileg szabályozott piramisjáték. A piramis alján viszont már nagyon kevés esélye van a gazdaságos üzemeltetésnek, ha csak ezzel az egy dologgal foglalkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!