Milyen program menti le nekem naponta az FTP-t és mindig csak azt frissíti aminek változott a dátum-ja?
Sokszor elfelejtem lementeni és akikkel csinálom az oldalt sokszor elcseszik vagy kitörölnek véletlenül valamit.
Szeretném ha gépemről mindennap automatikusan lefutna ez
Linuxon:
crontab + wget
Windows-on:
ütemezett feladatok + egy automatizálható FTP kliens, pl. WinSCP: [link]
Windows lenne, de shell tipusú írások nem megy sajna.. :)
Az lenne a gondom hogy havi 5GB mehet csak a webhtárhelyen át. No most ha naponta lehúzza a Wordpress-t mindennel az napi 300MB. 10 nap alatt 3GB, még 20 napot sem tartana ki.
De ha olyan valami lenne ami csak dátum szerint az új dolgokat húzná be a meglévő backupba, akkor napi 1-5MB megvolna az egész :)
#1 vagyok
Felesleges programot írni rá, ha már egyszer valaki megírta. Nem véletlenül említettem a WinSCP-t és linkeltem be a szkriptelésének doksiját. Meg tudja oldani a feladatot, van kapcsoló arra, hogy csak új/módosult fájlokat szedjen le:
get -neweronly távolimappa helyimappa
Bővebb infó:
Oké megoldottam a South River WebDrive-val ami egyszerűen a "Számítógép" ikonba a többi HDD mellé készített egy mappát, mint ha az FTP a gépemen lenne... Innen már csak egy bármilyen sima Backup program ami csak hozzáadja az új fájlokat a gépembe...
És nem kellett semmi programozni, vagy írkálni sorokat, basszus hát ez kattingatós Windows nem pedig Linux!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!