Létezik a Poedithez hasonló program Joomlához is?
A Poedit a gettext lokalizációs rendszer nyelvi fájlainak szerkesztésére való, amit bármilyen program használhat az ócska wordpress is, a joomla is, vagy asztali alkalmazások is akár. Nincs köze a wordpresszhez vagy joomlához, ugyanúgy kell használni minden esetben:
1. a template fájlokban a _ függvénnyel megjelölöd a fordítandó szövegrészeket
2. a mellékelt toolokkal (xgettext, stb.) vagy akár kézzel elkészíted a pot fájlt
3. a poeditben lefordítod, elmented a bináris mo fájlt
A mo-t már az adott rendszer fogja tudni használni, ha be van állítva.
Nagyon szépen köszönöm a szakszerű választ. Eddig próbáltam megérteni az első két pontot , de már ott elakadtam, hogy megjelöljem a __() függvényt. Eddig, ha fordítottam, a .php fájlokban órákat turkálva találtam meg ezen függvényekben az átírható szöveget. Ezért örültem meg, hogy a PoEdit kigyűjti ezt nekem és csak át kell írjam.
Valamiért a Wordpessben egyből megtalálom a .po fájlokat, amiket behívok a PoEditbe, de a Joomla!-ban nem találom az LC_MESSAGES mappát.
Ha már eljutnék a 3. ponthoz, onnan menne a fordítás. De így...
A hiba bennem van, tudom. Ezért is köszönöm még egyszer a választ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!