Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért nem sikerül neki elhelye...

Miért nem sikerül neki elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

A párom már több mint 3 éve frontend fejlesztőnek tanult munka mellett. Az informatika szakot az egyetemen nem fejezte be. Több saját weboldala is van, azonban a komolyabb lehetőségek valahogy sosem jönnek össze neki. 1 éve felvették egy külföldi céghez (csak külföldön keresett, mert otthon, vidéken kb. lehetetlen megélni ebből), de ez a cég is csak kb 1 éves keresgélés, folyamatos interjúk után volt hajlandó szóba állni vele (nem utolsó sorban sokszáz km-t költöztünk érte). Kb 500 euróval kevesebbet keres, mint amit a jogszabályok szerint kellene (hogy hogy tusolták ezt el, azt nem értem), ráadásul mindig csak az alap munkákat sózzák rá, a komplexebb munkákra vannak nekik profik, akik más cégektől jöttek. Bár neves, az országban top cégnél dolgozik, az 1 év alatt alig tanult valamit, mivel többnyire Wordpress oldalakat meg alap frontendes munkákat csináltatnak vele. Most 1 év után váltana, de sehova nem veszik fel, csak egy nagyon lepukkant cég venné fel egy nagyon alap munkakörbe, ahova a párom nem akar menni. Egyébként többen azt írják, hogy a jelentkezése "nem tudta őket meggyőzni". Mit akarnak úgy mégis a cégek? A következőket ismeri a párom:

HTML5, CSS3, Less, Sass, JavaScript, JQuery, Bootstrap, Php (alapszinten, egy saját kisebb cms-e van), MySQL (szintén alap), ezek mellé pedig ismeri a Wordpresst, Photoshopot, illetve tanulja az Angular JS-t. Otthon tanul, önszorgalomból 3 éve, van 1 éves munkatapasztalata egy neves cégnél, mégsem áll vele szóba a legtöbb normális cég, ahova normális munkakörbe keresnek embert. Mi kell még nekik? Senior fejlesztő junior áron?

Esetleg hogy lehetne a párom jelentkezését jobbá tenni?

2016. jún. 24. 09:42
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Ja igen, az angol. Milyen szinten van? Mert az sokat számít.
2016. jún. 27. 17:21
 22/27 A kérdező kommentje:
Nem igazán tud angolul, inkább csak érti, mint beszéli. Szakmai cikkeket, oktató anyagokat megért, gyakran olvas is. De az angol tudása a jelentkezéseiből nem derül ki, márpedig a legtöbbször ott bukik el. Vagy a száramzásával (külföldi az osztrákoknak) vagy a beadott önéletrajzzal/motivációs levéllel/referenciákkal van a baj szerintem.
2016. jún. 27. 21:16
 23/27 anonim ***** válasza:
Az angol pedig fontos volna informatikai területen. Supporttal hogy beszél?
2016. jún. 27. 21:37
 24/27 A kérdező kommentje:
Azt mondja, nem nagyon kell beszélnie ilyenekkel, ha mégis, annyit azért le tud írni, ha kell. De mint írtam, a jelentkezések 90%-ánál egyből vagy elutasítják, vagy vissza sem írnak neki, úgyhogy már az önéletrajz-motivációs levél szinten elbukik.
2016. jún. 27. 21:55
 25/27 anonim ***** válasza:

A legnagyobb hiba hogy az egyetemet nem fejezte be.

Van több oldala legalább 70000 aktív emberrel mint nekem legalább?

SEO után is van kereslet, Etikus hacker után is.

2016. jún. 28. 15:46
 26/27 A kérdező kommentje:
Én is a végzettség hiányára gondolok, bár itt kint egy külföldi diplomával nem tudom mire menne (mármint Ausztriában egy magyar papírral). Az én esetemben (gazdasági terület) kb semmit sem érek a diplomámmal itt kint, emberszámba sem vesznek vele. Sajnos a páromnál meg az a helyzet, hogy közel a 30-hoz, külföldre költözve már nem fog tudni visszamenni/elmenni nappali tagozatos, fizetős egyetemre (mert fizetős lenne már mindenhol, mindenhogyan), hogy végzettséget szerezzen.
2016. jún. 28. 16:26
 27/27 anonim ***** válasza:
Hidd el... Mindig úgy van hogy a buta gyerekek akik ennek a felét sem tudják de épp csak átmentek vagy lefizették a tanárokat, hamarább kaptak munkát :)
2016. jún. 29. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!