Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » (JQuery, Angular, JS) Melyiket...

(JQuery, Angular, JS) Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés
A 3 felsorolt dolog közül kezdőként kissé alul vagyok informálva miként is működik használatuk, elterjedtségük a gyakorlatban, így tehát nem tudom melyiket lenne leginkább érdemes tanulni miután úgy hallottam a JQuery-nek vanna problémái sebesség terén, natív JS-ben fut elvileg a leggyorsabban a cucc viszont talán az Angular 2 sem marad el sokkal etéren. Nem is beszélve utóbbi várható elterjedéséről.
2016. jún. 21. 18:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Angular és jQuery.

Ezek könnyen elsajátíthatóak. Gyorsan lehet velük dolgozni.

Natív akkor jó, ha máshol jó vagy programozásban, pl c/cpp-ben.

JQuery-t nem mondanám nagyon lassúnak. Amire használják, arra pont elég gyors. Egyszerű weblap animációk, felület kezelés, json. Ezekből sok mindent el lehet érni.

Angular oldalán is van csomó jó howto. Azzal is könnyű elindulni. Szélesebb skálán használható. Egy css4 és egy angular már megélhetést jelent ma.

2016. jún. 21. 18:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

natív JS az alapja ezeknek.

jQuery sokat segít, új verzió sokkal gyorsabb is, bár régebbi böngészővel nem kompatibilis.

viszont még mindig hatékonyabb mint sok esetben natív scripttel küzdeni.

(de natív js -t is tudni kell jQuery mellet)

Angular meg tejesen másra való, mint a jQuery, egy speciális JS lib...

Főként formok adataival történű művelet végzés, megjelenítésénél van értelme.

[link]

(személy szerint többnyire jól meg vagyok nélküle)

2016. jún. 21. 18:41
 3/10 A kérdező kommentje:
Ha megvagy nélküle akkor mit használsz inkább helyette?
2016. jún. 21. 18:52
 4/10 anonim ***** válasza:
89%
Az Angulart libnek nem nevezném, a JQuery, az lib. Az Angular egy komplett framework. És nem tudom mióta trend úgy tanulni JS Framework-öket, hogy az ember előtte nem tanul natív JS-t. Nagy fejfájás az ilyennek a vége.
2016. jún. 21. 19:13
 5/10 anonim ***** válasza:
65%
JS + jQuery -t, mivel összetettebb dolgok kellenek mint amit Angular -al egyszerűen meglehetne oldani.
2016. jún. 21. 19:45
 6/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszi, ment a pont
2016. jún. 21. 21:23
 7/10 anonim ***** válasza:
63%

"JS + jQuery -t, mivel összetettebb dolgok kellenek mint amit Angular -al egyszerűen meglehetne oldani."

Hahaha, tipikus begyöpösödött, nem haladok a korral gondolkodás mód.

Ha az angular még nem elég, akkor visszamész még primitívebb eszközök felé?

2016. jún. 22. 19:27
 8/10 anonim ***** válasza:
#7 Ha a szükségleteihez az angulart is ugyanúgy hegeszteni kell, akkor minek töltsön időt a megtanulásával? Én ezért nem használok pl. jQueryt.
2016. jún. 23. 13:57
 9/10 anonim ***** válasza:

JQuery hasznos, gyorsan tanulható, könnyen kezelhető. Ha át kell írni valamit még így is könnyebb, mint elölről megírni natívban. Főleg akkor, ha valaki kezdő, mint a kérdező, nem fog semmit átírni.

Csajozni sem csajozol, mert az első nem jött be, és a másikat másképp kell kezelni? Ez nagyon sötét hozzáállás.

JQuery-t megtanulni alap szinten kevesebb effort, mint amit itt pattognak egyesek azon, hogy miért nem akarják megtanulni.

2016. jún. 23. 17:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Elég ciki, hogy egyesekben még mindig ez a begyöpösödött hozzáállás van.
2016. jún. 23. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!