Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Melyik karakterkódolást...

Melyik karakterkódolást válasszam?

Figyelt kérdés

- utf8_bin

- utf8_general_ci

- utf8_unicode_ci

Többnyelvű oldalt készítek, és nem nagyon tudom, hogy melyik karakterkészlet az, amelyikbe nagyjából minden benne van.

2015. márc. 4. 16:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

utf8_unicode_ci <-- ebben nem nagyjából, hanem konkrétan minden benne van, ami a 7.0-ás unicode szabvány része.

[link]

2015. márc. 4. 16:27
 2/5 A kérdező kommentje:
akkor ha az utf8_unicode_ci-t használom, bármilyen karakter kerül bele jól jelenik majd meg, ugye?
2015. márc. 4. 16:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát. Kétoldalú a dolog. A kliens gépen is telepítve kell lennie az adott betűcsomagnak. Pl. kínai fontok alapjáraton nem szoktak lenni európai júzer gépén, így a weboldal hiába adja a jó karaktert, a brózerben csak krix-krax lesz.
2015. márc. 4. 16:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Értem. Elsősorban Európába fogják használni az oldalt, így szerintem akkor ez lesz a helyes választás.

Köszönöm a segítséget!

2015. márc. 4. 17:27
 5/5 anonim válasza:

Az oldalad fejlécében Te max. annyit tolsz ki, h. "utf-8".

Amiket Te felsoroltál azok a MySQL collation-ök, magyarul: egyeztetések. Ezek a MySQL szerver az indexeléshez és összehasonlító műveletekhez használja.

Javaslom az utf8_general_ci használatát, szerintem az a leggyorsabb.

Nem kell használni az utf8_hungarian_ci-t, fölösleges.

2015. márc. 7. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!