Melyik CDN-t érdemes használni, ami nem túl drága 10eur-ig?
havi 10 eur max, én nem tudok a cloudflare CDN plan-jein kiigazodni.
Nem túl bőbeszédű a nyitólapjuk.
Google -t kipróbálom, de félek túl drága. 1TB adatforgalom 80USD havonta, és nem tudom az mekkora forgalom 1 hónapra nézve.
Mármint mennyi látogató.
havi 1 millió-hoz nem tudom mennyi kell.
Elnéztem, a cloudflaren csak lejjebb kell görgetni :D Ott van minden leírva.
NA mindegy, azért jól jönne valami tanács.
"havi 1 millió-hoz" saját szerver(ek)...
Ezek kisebb forgalomhoz vannak tervezve.
Ekkora forgalomnál viszont simán kijön.
elírtam az 1 milliót. nincs az bőven annyi.
saját szerveren van, de mivel international oldal ezért kellene mindenhonnan gyors legyen
mi van kisebb forgalomhoz tervezve?
mi jön ki miből?
bocs nem volt világos mire érted.
Ezeket az osztott "felhő" szolgáltatásokat kisebb forgalomhoz tervezik.
Célja nem az hogy 1 nagy forgalmú oldalt szolgáljon ki,
hanem sok-sok kicsi szolgáltatást, szinte nem is hálózati frogalom, hanem a tárolt adatok oszlanak szét szerverek közt, így egy jóval nagyobb tárolóhelyet képezve.
Ha azt szeretnéd hogy a föld számos pontjáról is gyorsan elérhető legyen, pl. USA, Kína, vagy EU, akkor mindegyik helyen külön-külön kell szervert biztosítani, és hogy összhang legyenek, egy "gyors" kapcsolatot közöttük, amin szükséges adatbázis szinkronizációt végezed.
Azaz nem teljes adatforgalmat, csak adatváltozásokat szinkronizálod le a háttérben.
Tudom, most jöhetnél azzal is hogy hisz a CDN is ezt teszi...
De sajnos a "bérelhető" -nek köze sincs ahhoz amit várnál.
Ezeknek csak annyi közük van az eredeti felálláshoz, hogy világ szerte van adatközpontjuk.
Csak te mindig a legközelebbire töltöd fel, és onnan gyorsan is fogod elérni.
Távoli szinkron maximum akkor lesz, ha valaki megpróbálja elérni.
De mivel ekkor történik a szinkronizáció, így jelentősen lassabb lesz mint ha direktbe próbálná.
Illetve nagyon belimitálják, akár órás elérések is lehetnek, ami egy interaktív oldal esetén brutális késés.
Amire érdemes ezeket a CDN szervereket használni, az a statikus tartalmak, mint képek, css, js tárolása, ami ritkán változik.
A dinamikus tartalmat pedig továbbra is gazda szerverről üzemeltetni.
Az az pl. [link] -re megy a kérés.
A CSS pedig pl. [link] -ről tölti be.
Így csak a nyers, generált HTML folyamat jön messziről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!