Mennyibe kerülne egy új Jófogás-motor?
Mennyiből lehetne kihozni a Jófogás részére egy vadonatúj motort, egy olyat, ami nem bugos, hanem működik hibátlanul?
A jelenlegi motorjuk (talán egy módosított Joomla) véleményem szerint és tapasztalataim alapján, rendkívül bugos.
Azt látom, hogy naponta toldozzák-foldozzák a jelenlegi motort, de miért nem készítenek egy vadonatújat?
milliós tétel, bár marketingre több ezerszeresét költötték.
És igen, eredetileg egy Joomla 1.5 -re épülő VirtueMart volt az alapja, de mára szinte nyoma sincs, max 1~1 fájl elérés, pl. CSS, JS, vagy kép...
...én azon gondolkoztam, miközben olvastam a kérdést, hogy létre kellene hozni egy tényleg mindenében ingyenes oldalt, ami ugyanezt a feladatot látja el...
...persze idővel gondolom a rengeteg kép, stb tárolására újabb-és újabb szervereket kellene a sorba állítani (ami nem ingyenes), de a Facebook is megoldotta ezt a problémát valahogy... :-)
ha teljesen a 0 ról épülne fel, akkor se lenne milliós tétel.
Rengeteg jól működő motor van már online megvásárolható formában, de szimplán az olx motorját is használhatnák, az jól és gyorsan működött.
"Rengeteg jól működő motor van már online megvásárolható formában"
Ami közel se bírná a milliós hirdetés adatbázist, és napi több 10 milliós forgalmat.
(99% -uk ezred részével bedobná a törülközőt)
"ha teljesen a 0 ról épülne fel, akkor se lenne milliós tétel"
De, ha TENYLEG hozzaerto emberek keszitik es tenyleg az a cel, hogy birja a forgalmat, akkor siman egy 2-3 millio koruli osszeggel lehet ra szamolni.
Jófogás bugok:
- Lastpass, Keepass nem bír bejelentkezni, egyedül csak a Roboform.
- A vevők (fele) nem bírja (tudja) megrendelni a terméket (Háztól-Házig szolgáltatásról van szó. Van, aki órákig, esetleg napokig szenved rajta ... írják az üzenetekben.) (Eredmény: Több órás frusztráció! Ellenérzés a Jófogással szemben.)
- Rengeteg hibaüzenetet ad az oldal (a backend, office, =eladói háttérfelületről van szó).
Naponta igyekeznek új megoldásokat integrálni az alapvetően bugos és majdhogynem működésképtelen motorba .... de, ha az egésznek az alapja hibás, akkor mi értelme mindennek?
Nem vagyok OLX-fan, nem sírom vissza az OLX-et ... olyan nagy kívánság lenne, hogy működjön a Jófogás?
(a Vaterát sosem szerettem, tudom, hogy egy pénznyelő - eladóként, sok hirdetéssel - a statot pedig nem igazán tudja hozni)
A Jófogás - tapasztalataim alapján - (valamennyire) tudja hozni a statot, de kétszerennyit is simán tudna hozni, ha működne rendesen. Hogy lehetne ezt megértetni az üzemeltetőkkel???
Tudom, hogy Magyarországon senkit nem érdekel semmi, de legalább a begyűrűző globalizációs hatástól indíttatva kezdenénk el valamit működtetni! A pénzt is hozná ... én is fizetek nekik (kiemelések stb.), szívesen fizetnék nekik kétszer ennyit is, ha működne az oldaluk és (jelentősen) növekedne rajta a bevételem.
Más:
Hol tudok egy (hiteles) statisztikát nézni az oldalak havi látogatottságáról? (úgy, hogy ne kelljen profi csomagot vennem)
(Similarwebshez hasonló oldalra gondolok. Azt tapasztalom, hogy mindenféle különböző eredményeket kapok a weboldalak havi látogatottságáról, melyik a hiteles verzió? :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!