Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » A Wordpress biztonságos?...

A Wordpress biztonságos? Hogyan növelhetem az oldalam biztonságát?

Figyelt kérdés

Dinamikus weboldalt szeretnék készíteni wordpressben.

Az oldal nyilván különféle felhasználói adatokat is fogadna.

Amennyiben a wordpresst és annak bővítményeit használom, van esélyem rá, hogy biztonságos oldalam legyen?

Hogyan növelhetem az oldalam biztonságát a rendszeres frissítéseken túl? Tudtok olyan plugint/plugineket ajánlani, amit személy szerint jónak tartotok erre a célra?

2016. máj. 23. 09:06
 1/5 anonim ***** válasza:
44%
Ha találnak rést, akkor azt nem pluginként teszik föl, hanem frissítésként. Viszont ha ezen felül valaki feltör egy wordpresses oldalt, akkor mind feltörte. Írj saját biztonságos keretrendszert, ha nem bízol vakon a cms-ben.
2016. máj. 23. 09:25
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia!

Megfordult a fejemben, hogy egy saját oldalt csinálok, de mivel utoljára három éve foglalkoztam html-lel meg css-sel, arra jutottam, ehhez én kevés vagyok, főleg hogy egy csomó más nyelvvel nem foglalkoztam eleget (php, javascript). Ezért választottam olyat, ami jobban tudja nálam a dolgokat. :D Semmi időm nincs elmélyedni benne, sajnos.

A frissítésekre mindenképp ügyelni fogok, köszönöm a választ.

2016. máj. 23. 10:00
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Amíg napra kész frissítések vannak, addig "biztonságos" -nak mondható, legalábbis annál sokkal biztonságosabb lesz mint amit esetleg magad tapasztalatlanul össze tudnál dobni.
2016. máj. 23. 10:32
 4/5 A kérdező kommentje:
3: Bocs, de te pár kérdéssel lejjebb egy kezdőnek azt tanácsolgattad, rakjon össze webáruházat a nulláról... Na most én nem webáruházat szeretnék, de azért érdekes figura vagy hallod, hogy mindenkinek mást mondasz... Nem tudom, minek futtattad a köröket azzal a másik szerencsétlennel...
2016. máj. 24. 00:35
 5/5 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__weblapkeszit..

igen, próbálja meg, és figyelmeztettem a biztonsági okokra is, és 99% hogy első lépéseknél elbukik, de legalább tisztába lesz a nehézségével, ha egyáltalán megpróbálja.

Aztán kitudja, ha akad 1~2 éve megtanulni, lefejleszteni, lehet sikerül neki. ;-)

De WP+WC -t semmikép nem tudnék ajánlani webáruháznak, de még a többi nagy rendszert is csak nagyon szükség esetén. WooComerce iszonyat erőforrás pusztító (ebbe rengetegen belefutottak már itt is), a többi pedig többnyire nagyon lassan frissíti a hibákat, sőt néha még a biztonsági hiba frissítés bele kavarhat a meglévő oldal működésébe (legutóbb OpenCart -ban kellet emiatt hibát kergetni, csak 500 -as oldalt dobott be).

Illetve még annyit az előző javára, hogy már egy programozási nyelvet ismer, így nagyobb valószínűséggel tudja majd a script alapú nyelveket is elsajátítani.

2016. máj. 24. 04:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!