Milyen szoftvert használsz/ismersz/tudnál ajánlani weblapkészítéshez?
A munkahelyemen kihívást jelentő feladatot kaptam :-))) végre :-) Nagy lehetőség ez számomra.
Készítenem kell egy weboldalt, amely egy jó kis webshop lenne.
Ehhez szeretnék ötleteket kérni, milyen programot szerezzünk be, és tanuljak meg? Olyat szeretnék, amely minél több lehetőséget biztosít a weboldal szép, igényes elkészítéséhez. Időm van rá, bármire nyitott vagyok.
Kezdő vagyok, de lelkes, van pár elképzelésem, amelyek nem biztos, hogy helytállóak.
Pl. össze szeretném kötni a weboldalt egy számlázó rendszerrel, készletnyilvántartással (ez lehet, hogy alap a webáruházaknál), szeretnék rá fórumot vagy kérdezési lehetőséget, visszacsatolási lehetőséget, pl. hogy a vásárlók tudják a terméket pontozni, mennyire jó, tudjanak véleményt, kritikát írni (bár ez utóbbi lehet, hogy nem hasznos :-)
Előre is köszönöm mindenkinek, aki időt szán a válaszadásra.
Turbo pascal kicsit messze van, inkább perl ami közelebb áll.
Egy script nyelvet el kell sajátítanod, és akkor menni fog a többi is.
Amit meg kell tanulnod akkor:
PHP - szerveroldali script nyelv. (ez lesz a fő motorja)
MySQL - szerver oldali adatbázis, ebbe fogod tárolni az adatokat.
HTML(5) - kliens oldalon lévő dokumentum formátum.
CSS(3) - kliens oldal dokumentum formázásai.
JS - kliens oldali script nyelv.
ÉS persze sok-sok kiegészítőt, és fogalmakat. OOP, MVC, Reszponsív...
Nem árt biztonsági dolgokat is megtanulni, mint sql injection védelme, XSS (cross site scripting), de akár php szintű kód exploit, vagy más fájl szintű támadás elleni védelmet.
Egy takarító fog webshopot fejleszteni...
Remek vicc.
Csak majd arra is legyél felkészülve nagy lelkesedésedben, amikor a gatyád is leperelik a biztonsági résektől hemzsegő webshopban, védetlenül letárolt ügyféladatok miatt.
Az odáig igaz is lehetne, hogy Ő elhiszi magáról, hogy ilyesmit meg tud csinálni.
De nincs olyan idióta főnök, aki egy takarítóra rábízna egy ilyen feladatot, meg majd biztos területvezető lesz, mert megcsinált egy honlapot.
Hagyjuk már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!