Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Wikipédián mikor kell jegyzete...

Wikipédián mikor kell jegyzetet és mikor kell forrást megadni?

Figyelt kérdés
Egyetemi feladat, hogy szócikket kell szerkesztenem, de a tanárt nem érem el. Áttanulmányoztam a Wiki útmutatóját. Értem, mi a különbség a jegyzet és a forrás között, csak azt nem, melyik kötelező. Egyes lapoknál (pl.: The Who zenekar) csak jegyzetek vannak oldalszámra pontosan. Más cikkeknél nincsenek a konkrét mondatok, gondolatok lábjegyzetelve, csak a végén vannak források. Az rám van bízva, hogy lehivatkozok-e minden bekezdést?
2016. máj. 17. 11:11
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

Nekem ebből az jött le, hogy:

- Forrás az, amiből tényleg merítesz, vagy idézel a cikkben.

- Jegyzet az, ami plusz információt ad.

2016. máj. 17. 19:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, ezt láttam, de szerintem nem minden felhasználó így használja. Azért köszönöm.
2016. máj. 19. 00:47
 3/4 Phoney ***** válasza:

Tudomásom szerint máig sem kötelező elvárás a lábjegyzetek használata, hacsak nem a kiemelt cikkekben. Csak melegen ajánlott.

Ideális esetben úgy néz ki, hogy a rövidebb források (rövidebb cikkek, egy tanulmány/könyv/folyóirat néhány oldala, ilyesmi) egy az egyben jegyzetbe mennek, ha viszont egy hosszabb forrás különböző részeire hivatkozol, akkor jegyzetben csak röviden, szerző+év+oldalszám formában, és a „Források” szakaszban tünteted fel magát a forrást. (pl. mint itt: [link] )

2016. máj. 26. 20:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Azóta megoldódott, de köszi.
2016. máj. 27. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!