Hogyan lehet megvalósítani ezt a feladatot php, és html megoldással?
Azt szeretném megvalósítani, hogy a weboldal nyisson egy popup ablakot, vagy új oldalt a következő módon:
van egy "A" értékem ami alap , egy "B" ami a változtatható, és egy "C" ami az AésB összege ... A+B=C , ez még változókkal megoldható egyszerűen, de én azt szeretném, hogy ha a C értéke, nagyobb mint A akkor fusson le egy folyamat, ami megnyit egy popup ablakot(vagy új oldalt) amin szöveg van és egy linkes gomb... Ha pedig a gombra klikkelek nyíljon meg az oldal, amire a gomb mutat, valamint a C értékét adja hozzá az A értékhez. igy az A ismét az alap érték lesz .
Remélem érthetően írtam le? Megoldható? Azért popupra gondoltam, hogy tudjak háttérzeneként figyelmeztető hangot hozzáadni.
Máshogy kérdezem: Olyan megoldás van, hogy if-else megoldással leírhatóan ha a változó értéke nagyobb mint 0, akkor indítsa el a popupot a hangjelzéssel?
$a = 0;
$b = (változik az értéke... külső fájlból olvastatom);
$c = $a+$b;
if ($a < $c){
print " itt kéne megyníljon a popup hangjelzéssel";
}
else{
print "Itt meg ne történjen semmi";
}
Valami ilyesmire gondoltam amikor leírtam. Próbálom példák alapján megérteni
Szerintem nem érted a problémát. Az ajax azért szükséges, hogy az admin böngészőjébe fusson és X időközönként megkérdezze a szervertől, hogy volt-e rendelés.
vagy: az admin kézzel frissíti az oldalt.
Én egyébként nem igazán értem, hogy minek bonyolítod túl!
Van egy táblád: redelések
Ebbe felveszel egy 1 bites mezőt aminek a neve mondjuk hogy "új"! Ha még nem ellenőrzött rendelés akkor 1 egyébként 0!
Admin oldalon: megszámoltatod hogy a rendelések táblában az "új" mezőben hány darab 1-es van! Ha több mint 0, akkor jöhet a popup.
(az pedig részletkérdés, hogy oldal betöltésekor jön vagy egy ajaxos kód kérdezi le ugyanezt és megoldod kliensoldalon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!