Htaccess rewrite . Html-re irányítás hogyan?
szeretném ha a pl. .html)-t átirányítaná .html-re a zárójel nélkül.
illetve bármi html-t követőt html-re.
RewriteRule ^.html(.*) $1.html [R=301, L]
vagy ezzel megduplázná? .html.html lenne?
Mindig is itt volt a weblapkészítés kategóriában.
A dolog úgy történt, hogy rákerestem a "rewrite" kulcsszóra a főoldalon és vegyesen dobta ki a programozás, weblapkészítés alkategóriákat.
A "weblapkészítés"-t választottam, miután úgy ítéltem meg, ez nem egy hardcore programozás kategória.
Mea culpa!
Valamint köszönöm családomnak, barátaimnak és minden gyk fórumtársamnak akik kiálltak mellettem és kérdésem ezen alkategóriában való szerepeltetése mellett ezekben a nehéz időkben.
(Csak azon ámultam el így hétfő reggel, hogy van aki ezzel indítja a hetet, hogy beleköt a semmibe. A parasztozásért utólag elnézést.)
Én se értettem, mivel a .htaccess az apache konfigurációs fájlja, ami a weboldalak kiszogálását befolyásolja, és a ReWrite közvetetten a weboldalkészítséhez tartozik, jobban mint ha pl. SQL kérdésed lenne, mert az más programozás is lehetne, de apache szerver -t nem igen használnak másra mint weboldalak.
Amit korábban írtam, megoldotta a problémád!?
Működik tökéletesen, viszont ha pontot teszek mögé tehát valami.html. akkor nem irányít át, pedig jó lenne.
Hogyan módosítsam?
igen a cache kavarhat be, igazad van.
Amúgy betettem egy ilyet
RewriteRule ^(.*)\.html\.$ $1\.html [R=301]
Ez vajon működhet?
itt a .html után escape karakterrel \. (backslash pont) dollárjel nem tudom mennyire sufnituning, illetve nem kell-e zárójel
tehát
RewriteRule ^(.*)\.html\.$ $1(\.html) [R=301]
Ja és egyenlőre működik a search.html?keresoszo
de vajon ha lejar a cache utána is fog?
szóval azt nem kellene exclude-olni?
mármint a search.html?search=valami-t?
mert lehet később akkor visszavág minden keresést a sima search.html-re
ezt mondjuk nem tudom, csak eszembe jutott.
Jól elcsxte az oldalt, ki is szedtem a kódodat a htaccessből. :(
301 hibákat hozott, nem keveset.
Remélem nem lesz google bünti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!