MYSQL leolvasása de hogyan?
Sziasztok az lenne a problémám hogy akarok írni egy alap
belépés / regisztrációs rendszert
de hiába nézek tutorialt akármit nem bírom értelmezni
a database az pl asd
és a tábla az pl felhasznalok
és a username-t és a password akarom le olvasni
és tovább dobjon de nem bírok meg vele ..
SELECT id FROM felhasznalok WHERE username='$username' and password='$password'";
és akkor tovább dobom
header("Location: index.php");
és ha nem jó akkor
}
else
{
echo "elbaxtad";
de értelmesen nem bírom megcsinálni
(minden login rendszert amit le lehet szedni átnézem nekem olyan kéne ami 1 php fájlból áll htmlel együtt )
és kéne nekem valami olyasmi is amit csak a belépet felhasználó tudd látni hogy azt hogy zárom le hogy aki nincs bejelentkezve nem láthatja
előre is köszönöm szépen a választ persze ha értelmes :)
1) Gyakorolj végig egy PHP tutorialt (a hello world-től a session és űrlapkezelésen át az adatbáziskezelésig), hogy ÉRTSD, hogyan működnek az egyes elemek.
2) Nézd át még egyszer a leszedett rendszereket és ÉRTSD MEG őket, hogyan működnek.
3) Ezután már te is meg fogod tudni írni a cuccot.
Jól van 2 napja rajta vagyok a témán de a kérdés még mindig az volt hogy a mysql lekérdezést hogy kezelem..
de köszi a választ ez inkább lelkileg hatott rám hogy még próbálkozzak :D
Nem volt itt semmi hasonló kérdés.
Leolvasni meg a villanyórát szokás.
A lekérdezésed jó, az elágazásból semmit se látunk, de amit igen, az is jó. Valahol máshol lesz a hiba.
"kéne nekem valami olyasmi is amit csak a belépet felhasználó tudd látni" => keress rá a session, session_start szavakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!