Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan lehet valós idejű...

Hogyan lehet valós idejű keresést csinálni egy weboldalon?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy táblázat szerűen van mondjuk 30 objektum, amiknek szeretnék indexeket adni, és ha a keresőmezőbe beírok egy szöveget, akkor valós időben szűri a tartalmat, és csak azok maradnak megjelenítve, amiknek szerepel az indexében, vagy a nevében a keresőszó!

nyilván nem várom el hogy valaki most hirtelen leprogramozza nekem :D csak az érdekelne, hogy hogyan lehet megvalósítani? a weboldal szerkezeti felépítésére lennék kíváncsi, hogy valahogy el tudjak indulni a megvalósításban.

köszönöm előre is!

2016. febr. 25. 21:40
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
De ez a mondjuk 30 objektum honnan van neked? Adatbázis? Ha igen, akkor miért nincs még rajta index?
2016. febr. 25. 21:45
 2/10 anonim ***** válasza:

Mindenképp kliens oldalon kell intézned a dolgot, valós idejű szűrésnél szakállat növeszt a júzer, ha minden egyes begépelt betű után újratölt az oldal.

A lényeg, hogy a beviteli mező tartalmának változását vizsgálod, valahogy így:

[link]

...és a bevitt adatok alapján a változáskor lefuttatod a keresést. Aztán persze lehet trükközni, hogy ha a textboxba plusz karakter kerül, akkor csak a már megjelenített cuccok között keresel, ha egyet visszatöröl a júzer, akkor a már listázott találatok mellé dobod a frissen keresetteket, stb.

G.

2016. febr. 25. 21:48
 3/10 A kérdező kommentje:
nem, ezek jelenleg html/css-ben lévő div-ek. szóval akkor feltétlenül kell hozzá adatbázis?
2016. febr. 25. 22:01
 4/10 anonim ***** válasza:
Én azt csinálnám, hogy amit lehet, vagy JavaScript objektumok tömbjébe tennék, vagy ami még jobb, az a kliens oldali IndexedDB vagy Web SQL. Ezekkel iszonyat gyorsan tudsz műveleteket végezni. Hátránya, hogy ez egy viszonylag új dolog, és a régi böngészők nem tudnak ilyet.
2016. febr. 25. 22:10
 5/10 A kérdező kommentje:

Geniuseus, lehet hogy keverem a programnyelveket :D nincs nagy gyakorlatom a programozásban, de én arra gondoltam, hogyha lehetne valahogy visible tulajdonságot beállítani ezeknek az elemeknek, és ha nem felel meg a beírt keresőszónak az adott elem, akkor visible=false lesz :D vagy vmi ilyesmi. C#-ban használtunk ilyet még anno, nem tudom hogy php-be van-e ilyesmi vagy hogy miben lehetne megcsinálni.

Az Extreme Digital oldalán ami van kereső, az szerintetek miben van leprogramozva?

2016. febr. 25. 22:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Először azt oldd már meg valahogy, hogy egyáltalán legyen miben keresni. Utána majd mókolsz azon, hogy meg is jelenjen.
2016. febr. 25. 22:25
 7/10 anonim ***** válasza:

De minek akar bárki is ilyet programozni?

Vannak erre kész megoldások.

JQuery, Bootstrap, satöbbi.

2016. febr. 25. 22:38
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

> arra gondoltam, hogyha lehetne valahogy visible tulajdonságot beállítani ezeknek az elemeknek, és ha nem felel meg a beírt keresőszónak az adott elem, akkor visible=false lesz :D

Ez simán megoldható, nem kell hozzá semmilyen adatbázis, vagy böngészőfüggő mágia.

1. a keresőmező change vagy keyup eventjére írsz egy eseménykezelő függvényt

2. ami kiszelektálja azokat az elemeket, amikben keresni kell (mondjuk adsz a 30 div-ednek egy class-t)

3. végigmegy rajtuk egy ciklussal

4. a ciklusban először kinyeri az adott elem (megfelelő) szövegeit

5. beállítja a láthatóságot aszerint, hogy az elem szövege tartalmazza-e a keresőkifejezést

Ennyi az egész:

[link]

(Figyelj majd, ha beépíted, ne felejtsd el a jQuery-t include-olni.)

2016. febr. 25. 22:45
 9/10 A kérdező kommentje:
utolsó, lol, ez tök menö :) köszi!
2016. febr. 25. 22:48
 10/10 anonim ***** válasza:
2016. febr. 27. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!