Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan lehet bekeretezni és...

Hogyan lehet bekeretezni és lekerekített sarkokat csinálni a weboldalon egy bizonyos szakasznak?

Figyelt kérdés
Gondolom valamilyen CSS-kód, de amatőrként sajnos nem tudom. Például mint itt az oldalon a saját menü, kategóriák, népszerű témák. Ilyen szeretnék, nem feltétlenül menüt kereteznék be (az is lehet), hanem mondjuk egy szövegrészt bal vagy jobb oldalon.

2012. okt. 20. 16:10
 1/8 anonim ***** válasza:

border-rel adsz neki keretet pl

border:1px solid white; ez azt jelenti,hogy egy pixeles folyamatos fehér bordert fogsz kapni :)

Lekerekítés

border-radius

border-top-left-radius

border-top-rigth-radius

border-bottom-left-radius

border-bottom-rigth-radius

2012. okt. 20. 17:04
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, már ki is próbáltam! :)
2012. okt. 20. 17:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Nincs mit!
2012. okt. 20. 18:05
 4/8 A kérdező kommentje:
A border-radius valamiért nem működik. Kód nézetben nem csinál semmit vagy pedig azt írja hogy érvénytelen CSS kód. Miért? Pedig mikor leírtad, már beugrott, hogy régen már használtam ezt.
2012. okt. 20. 18:28
 5/8 Drone007 ***** válasza:

Ez az oldal megadja a megfelelő beillesztendő böngészőfüggetlen kódot:

[link]

2012. okt. 21. 11:17
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi, ez jónak tűnik, most dolgozom, de majd kipróbálom, ha otthon leszek. Viszont az a furcsa, hogy eddig elfogadta a Dreamweaver a kódot most meg nem. Pl: border-radius: 5px;

Most meg mégsem jó. Ha kód nézetben írom be, akkor semmit nem csinál, ha jobbra írom be a megfelelő ablakba új parancsként, akkor pedig kiírja, hogy érvénytelen CSS kód. Szerintetek miért?

2012. okt. 21. 11:53
 7/8 Drone007 ***** válasza:

Ne higyj a dreamweavernek. Készítsd el a kódot, mentsd el, nézd meg böngészőben.

Nem véletlenül dolgozik a legtöbb developer egyszerű szövegszerkesztő alkalmazásokkal (jav.: notepad++). A Dreamweaver kicsit túlképzett, és azt hiszi mindent tud.

2012. okt. 22. 09:54
 8/8 A kérdező kommentje:
Basszus, tényleg. De hülye vagyok, meg sem néztem böngészőben, csak azzal voltam elfoglalva, hogy nem fogadja el a kódot és hiába írom be kód nézetben, design nézetben nem jeleníti meg! Hálás köszönet!!!!!!
2012. okt. 23. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!