Designtervezés Bootstrapre Photoshopban? (kifejtem)
Bootstrapre szeretnék designt tervezni Photoshopban, töltöttem le ilyen rácsrendszereket különböző szélességekben és az lenne a kérdésem, hogy mondjuk az 1560 pixel széles esetében, hogy változik a designom, ha valaki még nagyobb felbontásban nézi az oldalt, itt is megnyúlik?
Terveztem már webdesignt, de a Bootstrap még új. Később programozás szintjén is szeretném megismerni.
Pont úgy fog megjelenni ahogy azt HTML + CSS -be megadod.
Megtervezed a grafikát, megjelenését, majd az alapján elkészítheted annak HTML kinézetét.
Mobil <768px
Tablet ≥768px
Kis monitor ≥992px
Nagy monitor ≥1200px
Photoshop-ban 1200px széles kell, hogy legyen a grid és úgy tervezd az oszlopokhoz igazítva. 1200px-től szélesebb képernyőn úgy fog megjelenni, ahogy az 1200-asra tervezted, alatta meg úgy, ahogy majd CSS-el és HTML-el megírod.
A grid rendszereket a reszponzív tervezéshez szokás használni.
El kell döntened, hogy full fluid vagy reszponzív oldalfelépítéssel akarsz dolgozni. Egy teljesen fluid szerkezetnél is használhatod a gridet, de nagyobb felbontásoknál elég undorítóan néz ki.
A reszponzív elrendezés is használ fluid megjelenítést, de csak a 768 pixelnél keskenyebb elrendezések esetén (ld #2). E fölött a weboldal belső méretei fixek 760pixel, 900pixel, 1200pixel.
A bootstrap reszponzív grid rendszere abban ad segítséget, hogy a szélesség csökkenésével az egyes oszlopok aránya nő, így a 12-es felosztás alacsony szélességnél a felére, mobil nézet esetén pedig 1 oszlopra zsugorodik. (col-lg.. col-md.. col-sm.. col-xs..)
Reszponzív design tervezésénél ezeket a mérethatárokat kell figyelembe venni, és több (3 vagy 4) grafikai tervet is készíteni kell a megjelenésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!