Miután elkészítek egy weblap design-ját Photoshopban, és lementem apránként, hogyan programozzam meg?
Miután Photoshopban elkészítettem az alábbi honlapot, külön darabokra szét is vágtam, ezután hogy készítsek belőle weblapot? Mert értek a HTML és PHP használatához is, csak ha simán be raknám egy táblázatban, az eléggé nehézkes munka, és szerintem nem így oldják meg?
Egy tutorial alapján készítettem, és csak tanulás szempontjából, mert érdekel ez az egész
Egy modern weboldal szerkezeti felépítéséhez, ahogyan #1 is említett div elemeket szokás használni.
A div-eket mint konténereket használd.
Célszerű egy teljes méretű konténerrel kezdeni az alapozást.
Ebbe beleépíted a weboldal központi tartalmi konténerét, majd ebbe a részek konténereit, mint a fejléc, menüsáv, központi tartalom, lábléc.
Ezekbe azután újabb konténereket helyezhetsz el, ami tovább osztja a tartalmi elrendezést, mint pl a fejlcben a logó és a menü konténerei, amik egymás mellé (ill az egyik bal, a másik jobb oldara) kerülnek.
Célszerű használni azt a grid rendszert (css), ami alapján a design-t készítetted.
A különböző konténerek háttereiül a szétvágott psd elemeit használhatod. Nálad többnyire horizontálisan ismétlődő háttérelemekről van szó, ezért azokból elég a megfelelő magasságú, de csak pár pixel szélességű képcsíkokat elkészíteni, majd repeat-x-szel ismételni a konténer háttereként.
Jó megoldás, ha hasonló elrendezésű modern hnlapokat felkeresel, és tanulmányozod a css-üket ötletekért.
Sok sikert!
A header, footer, article tagok html5-ben bevezetett újdonságok. Jól használhatóak a html szerkezet felépítéséhez, de sajnos az internet explorer 8-as verziója (és régebbi) nem ismeri őket.
Egy modern weboldal böngészőfüggetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!