Van olyan jogszabály, hogy webes munkákat nem lehet képesítés nélkül végezni?
Tehát hogy aki nem végzett legalább egy tanfolyamot, az nem lehet webdesigner legálisan. Tehát tekintsünk el attól, hogy "a cégnek nem számít van-e papírod", illetve az "általánosságban keveseknek van papírja" dologtól.
Tehát csak a hivatalos jogi részt nézve! Akár a wedesignernél, akár a programozónál.
# 7/10
ha vállalkozóként akarsz csinálni valamit, akkor igenis kell a szakképesítést igazoló doksi, mert anélkül nem adják ki a szakképesítéshez kötött tevékenységi körre a működési engedélyt; az egyes tev. körök kódszám szerint vannak besorolva - ez a TEÁOR szám - ki kell keresni, hogy melyik tev. kör hová van besorolva, és aszerint meg lehet nézni, hogy szakképesítéshez kötött-e; mondom, enélkül nem kapod meg a vállalkozóit arra a bizonyos tevékenységre, azért fontos utána nézni, mielőtt ügyintézni kezdi az ember a vállalkozót; de mondjuk, ott helyben is megmondják, bármelyik könyvelő is megmondja, és itt, a neten is meg lehet nézni, fent van az aktuális lista mindig.
"ki kell keresni, hogy melyik tev. kör hová van besorolva, és aszerint meg lehet nézni, hogy szakképesítéshez kötött-e"
Ezeket a tevékenységi köröket és a hozzájuk tartozó kritériumokat merre találom meg?
Itt: [link]
(nem tudom, hogy a legfrissebb-e, de jó támpont)
Eszerint a weblapkészítéshez nem kell.
G.
"A kérdezőt érintő tevékenységi körhöz nem kell semmilyen papír."
ehhez valóban nem kell, de ez nem is volt kérdés, hiszen korábbi hozzászólók már megválaszolták neki, én ahogy írtam, a # 7/10-es hozzászólásra válaszoltam, mert ott merült fel egy tévinfó-féleség...
fontos lehet még:
"Képesítéshez kötött tevékenységet az egyéni vállalkozó csak akkor folytathat, ha a jogszabályokban meghatározott képesítési követelményeknek megfelel, illetve főszabályként akkor is, ha a képesítési követelményeknek ő maga ugyan nem felel meg, de az adott tevékenység folytatásában személyesen közreműködő, általa határozatlan időre foglalkoztatott személyek között van olyan, aki rendelkezik az előírt képesítéssel."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!