Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan lehet ezeket a link és...

Hogyan lehet ezeket a link és table problémákat javítani? (képen a problémák)

Figyelt kérdés

kép: [link]

1. Az első menü (home) széle kijjebb van (2-3 pixellel) mint a fejléc széle, viszont egyiknek sincs meghatározva a szélessége. Nem értem miért nem ugyan ott kezdődik a kettő td. A táblázat másik felén viszont tökéletesen egy vonalban vannak.

2. Hogyan tudom a tr és td-k között eltüntetni a helyközöket? Nincs border se, sem margin meghatározva.

3. A home szöveg miért nincs középen? felette 1 pixel van kb, alatta meg 2, és a kijelölés miért nem vonaltól vonalig megy?

2015. nov. 27. 21:01
 1/5 anonim ***** válasza:

felejtsd el a table szerkezetett...

Amúgy meg a table attribútumai [link]

cellpadding : [link]

cellspacing : [link]

2015. nov. 27. 22:22
 2/5 anonim ***** válasza:
(amúgy böngésző válogatja, hogy kezeli...)
2015. nov. 27. 22:23
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ :)!

Manapság nem mennek a table szerkezetek? Mit használnak mostanság?

2015. nov. 28. 11:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Utána olvastam. A div-re gondolsz igaz?
2015. nov. 28. 11:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Már nem is igazán DIV inkább HTML5 elemek, mint HEADER, SECTION FOOTER ...

De a DIV -es szerkezet is egy fokkal jobb.

Ha pedig kell a tála tulajdonságok a felosztáshoz, akkor display css formázással emulálható, a TABLE szerkezet hátrányai nélkül.

2015. nov. 28. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!