Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért nem frissül a tartalmam?

Miért nem frissül a tartalmam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gyakorlásképpen csinálok itthon egy ilyen kis iwiw-szerű dolgot, és eddig belépés után a menüben adatlap, adatok szerkesztése és kilépés volt, viszont most kiegészítettem egy keresés-sel, illetve kiírja, hogy hány ismerős van, és hogy ki jelölt be, ha van visszaigazolatlan kapcsolat. A probléma csak az, hogy amikor belépek, akkor az előző állapotot mutatja (keresés, ismerősök és jelölések nélkül). A friss állapotot csak azután mutatja ha ráfrissítek. Ez miért van? Miért nem jön be egyből a friss tartalom?

-Sütiket töröltem - nem segített

-Kínomban már újra is indítottam a gépet - az se

Segítsetek plíz:S

Köszi

2010. márc. 19. 23:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Az adatbázisban minden rendben?

Rendesen eljutnak a táblába az adatok?

Mit íratsz ki a sütikbe?

Min fejlesztesz? Wamp?

2010. márc. 20. 00:00
 2/7 A kérdező kommentje:
ie alatt ugyanez történik, pedig abban ezelőtt nem is néztem meg
2010. márc. 20. 00:01
 3/7 A kérdező kommentje:

minden rendesen eljut, és egy user_id-t íratok ki asszem, mert session-özök

wamp-on nyomom, jah

2010. márc. 20. 00:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Meg kellene mondanod a böngészőnek a vissza eventre, hogy az adatok lejártak és frissítsen. Gondolom ugyanarra a lapra navigál vissza, mintha mi sem történt volna és nem kéri le megint a táblából az új cuccokat.

De hát ez elég specifikus probléma is lehet, itt tippekkel csak megközelítő tanácsokat tudok adni.

2010. márc. 20. 00:13
 5/7 A kérdező kommentje:

a táblából lekéri, egyszerűen ha beírok egy sima linket html-ként a kódba, akkor az is csak frissítés után jelenik meg

arra gyanakszom, hogy bent van cache-ben, csak nem tom, hogy hogy kell törölni, ha az újraindítás se segít...

2010. márc. 20. 00:20
 6/7 Drone007 ***** válasza:

Anélkül, hogy nem látnánk az elküldési/belépési mechanizmust elég nehéz segíteni. Próbáld meg a html fejlécébe a <META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE"> sort betenni, így nem fogja cachelni a sort.

Ha ez sem oldja meg a problémát, akkor próbáld meg azt, hogy az adatbázisba írás után egyszerűen újratölteted az oldalt (php-vel vagy js-tel).

2010. márc. 21. 18:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Meglett a hiba oka. Nem cache probléma volt, én írtam meg rosszul az oldalt. Úgy működött hogy a belépés után megnézte, hogy van-e már a session id-hez tartozó $_SESSION['user_id'] deklarálva, és ha nincs, akkor jelszóvizsgálat után deklaráció, és a menü kiírása, ha van, akkor pedig csak simán a menü kiírása. Ez eddig jó, csakhogy az új menüpontok bevezetésekor csak ott változtattam meg a menüt, ahol már van user_id, a bejelentkezés utáni menüt nem töltöttem fel az új elemekkel, és olyankor csak a régit írta ki, frissítéskor pedig - mivel már van session_id - kiírta a teljes menüt, mert a kód másik része futott le, ahová már beírtam az új menüpontokat.
2010. márc. 22. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!