Miért nem tudom frissül az atw.hu -s webhelyem, hogyha felülírom a rajta található fájlokat?
most látom elírtam a kérdést... -tudom*
megpróbálom amit mondtál, remélem csak ez a gond. de akkor tényleg megharagszok a chrome-ra
azt hiszem váltok firefoxra
nem a cookiek, és nem is a chrome okozta a gondot. ez a hiba akkor fordul elő (ami weblap fejlesztésnél elég gyakori), hogyha sokszor egymás után (pl. néhány percenként) frissíted a weboldalt. ilyenkor a böngészők úgynevezett cache-elik a tartalmat, ami annyit jelent, hogy a képeket nem töltik le minden egyes frissítésnél, hanem x alkalom után elmentik a gépedre, és csak egy nap múlva ellenőrzik, hogy nem változott-e az a kép. de ugyanezt nem csak képnél, hanem stílusfájlnál, vagy javascript kódoknál is alkalmazzák. ezen módszer célja a gyorsabb betöltés.
Tipp:
a chrome a képeket kevésbé cacheli, azonban a javascript fájlokat előszeretettel.
a firefox a javascript fájlokat cacheli kevésbé, de a képeket igen előszeretettel.
Én személyszerint ha javascript-t fejlesztek akkor firefox alól tesztelem, más esetekben chrome. Operát nem ajánlom, mert az mindent ahol ér, cachel. IE-ről pedig nincs információm.
ez kimaradt, cache tisztítás:
Firefox
Eszközök » Előzmények törlése » Gyorsítótár pipa be és OK
Chrome:
Jobb fent csavarkulcs » Beállítások » A motorháztető alatt fül » Böngészési adatok törlése (gomb) » Gyorsítótár üritése pipa be és OK
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!