Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért nem tudom frissül az...

Miért nem tudom frissül az atw.hu -s webhelyem, hogyha felülírom a rajta található fájlokat?

Figyelt kérdés
Szóval van egy weboldalam, (www.redsludge.atw.hu) és amikor változtatni akarok valamin, akkor a gépen megcsinálom, és utána feltöltöm Total Commanderrel FTP-n, és felülírom a régit. Ekkor megnézem az interneten az oldalamat, és semmi változás nem jelenik meg. Tegnap változtattam az index.html-en, és csak ma reggelre változott meg. Mi lehet a gond? :S
2010. nov. 2. 10:17
 1/7 anonim válasza:
Törld a cookie-kat, lépj ki a böngészőből és vissza. Frissítsd az oldaladat.
2010. nov. 2. 10:20
 2/7 A kérdező kommentje:

most látom elírtam a kérdést... -tudom*

megpróbálom amit mondtál, remélem csak ez a gond. de akkor tényleg megharagszok a chrome-ra

azt hiszem váltok firefoxra

2010. nov. 2. 11:06
 3/7 A kérdező kommentje:
ez volt a probléma oka, köszi a választ
2010. nov. 2. 11:08
 4/7 A kérdező kommentje:
vagyis nem az hogy nem frissítettem az oldalt, mert frissítettem, hanem úgy értem hogy a cookiek okozták a gondot
2010. nov. 2. 11:09
 5/7 krw válasza:

nem a cookiek, és nem is a chrome okozta a gondot. ez a hiba akkor fordul elő (ami weblap fejlesztésnél elég gyakori), hogyha sokszor egymás után (pl. néhány percenként) frissíted a weboldalt. ilyenkor a böngészők úgynevezett cache-elik a tartalmat, ami annyit jelent, hogy a képeket nem töltik le minden egyes frissítésnél, hanem x alkalom után elmentik a gépedre, és csak egy nap múlva ellenőrzik, hogy nem változott-e az a kép. de ugyanezt nem csak képnél, hanem stílusfájlnál, vagy javascript kódoknál is alkalmazzák. ezen módszer célja a gyorsabb betöltés.

Tipp:

a chrome a képeket kevésbé cacheli, azonban a javascript fájlokat előszeretettel.

a firefox a javascript fájlokat cacheli kevésbé, de a képeket igen előszeretettel.

Én személyszerint ha javascript-t fejlesztek akkor firefox alól tesztelem, más esetekben chrome. Operát nem ajánlom, mert az mindent ahol ér, cachel. IE-ről pedig nincs információm.

2010. nov. 2. 20:16
 6/7 krw válasza:

ez kimaradt, cache tisztítás:

Firefox

Eszközök » Előzmények törlése » Gyorsítótár pipa be és OK

Chrome:

Jobb fent csavarkulcs » Beállítások » A motorháztető alatt fül » Böngészési adatok törlése (gomb) » Gyorsítótár üritése pipa be és OK

2010. nov. 2. 20:20
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi
2010. nov. 5. 10:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!