Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan hatékonyabb a weblap?...

Hogyan hatékonyabb a weblap? Javascript-tel vagy anélkül?

Figyelt kérdés

Van egy div-em. Ennek a div-nek vannak tulajdonságai css-ben:

.mybox{

width: 1%;

height: 10px;

display: inline-block;

}

Ezt beírom a html-be.

<div class="mybox" style="background:#000000 "></div>

Ekkor megjelenik a div.

A kérdés, hogy "hatékonyabb" a program, ha ebből a div-ből pl 100-et, vagy 1000-et szeretnék létrehozni?

Ha másolás beillesztéssel a html kódban létrehozogatom a div-eket, vagy írok egy javascript ciklust, ami ezt megcsinálja?

A hatékonyságot úgy értem, hogy hogy tölt be gyorsabban. Lehet akár több 10 ezer ilyen div is.

Köszi a válaszokat.

2015. nov. 13. 19:16
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Látom, Te bejártál magyarórára. (Matekra sem ártott volna, mert a szöveges feladatok gyakorlása arra való, hogy ki tudd szűrni a lényeget a szövegből és a kérdésre válaszolj!)

Nem az a kérdés, hogy ki mit másolgat KÉZZEL, ugyanis ez automatizálható szerver oldalon (nyilván próbálgatás esetén teljesen mindegy, hogy valósítja meg a kérdező). Ettől függetlenül a kijelentéssel én is egyetértek, mert KÉZZEL semmit nem szoktunk másolgatni (bár egy statikus oldal esetében táblázatot, továbbra sem tudok elképzelni enélkül, mert ha más nem, a sorokat le kell "másolni" egymás alá abban az esetben) de továbbra sem ez a kérdés, nem tudom miért itt ragadunk le...

Elméletben: szerver oldalon generálni és átadni hatékonyabb-e, mint kliens oldalon js-el nagy mennyiségű sor esetén?

Én arra tippelek, hogy hatékonyabb és próbáljuk a lehető legtöbb terhet levenni a kliensekről.

2015. nov. 16. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!