Hogy csinálják a nagy oldalak?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy a nagy közösségi oldalak hogyan tárolják el, hogy ki kinek az ismerőse? Mármint hogy milyen szerkezetű táblákkal a legoptimálisabb ezt eltárolni?
2010. márc. 19. 17:16
1/7 anonim válasza:
Szerintem ilyen kérdéseket prog.hu -n kellene feltenned. Vagy írd le pontosabban, hogy milyen SQL -ről van szó.
2/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom pontosan, azért kérdezem. Én úgy csinálnám, hogy lenne egy ismerősök tábla, és lenne benne két oszlop, mindkettőben felhasználók azonosítói lennének, akik ismerősök, és úgy keresnék, hogy kiszűrném annak a felhasználónak az azonosítóját, aki meg akarja nézni az ismerőseit, és a másik oszlopban lévő azonosítójú felhasználókat tenném ugyebár oda, mert ők az ismerősei. Valami ilyesmiben gondolkodom, de gondolom meg lehet oldani hatékonyabban, és erre lennék kíváncsi
2010. márc. 19. 20:14
3/7 anonim válasza:
Ez tiszta logika. De amúgy a dolog tök evidens, ezért nem értem igazán a kérdésedet.
4/7 A kérdező kommentje:
Ha annyira evidens, akkor kérlek fejtsd ki bővebben.
2010. márc. 19. 23:42
5/7 A kérdező kommentje:
látom nagyon érted, kedves evidensező...
2010. márc. 21. 02:35
6/7 anonim válasza:
Általában olyan adatbázist használnak ami stabil és nem ingyenes SQL szerver. Amúgy ezt prog.hu -n inkább elmondják neked.
7/7 A kérdező kommentje:
félek, hogy azt mondják, hogy nem fejlesztési probléma.
2010. márc. 25. 14:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!