Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ha olyan emailcímre küldök...

Ha olyan emailcímre küldök levelet, akinek saját domainje van, akkor az látja az IP-met mindenképp (ha akarja)?

Figyelt kérdés

pl egy sima gmailes címről küldök levelet a gipsz.jakab@cegnev.hu

címre?

ő így esetleg azonnal is látja vagy csak könnyebb lenyomoznia vagy nem látja a gmailről jövő leveleket?

(és persze kérdés, ha igen, melyiket? a gép fizikai IP-jét vagy szolgáltató által osztott IP-t?)

2015. nov. 5. 20:50
1 2
 11/15 Tengor ***** válasza:

Nincs.

Egyik hivatalt sem fogja érdekelni a te e-mailes bejelentésed, mert igen kevés helyen lehet e-mailben ügyet intézni.

Sokkal valószínűbb, hogy van egy "jóakaród", aki viccesnek találta rád hívni a rendőröket. Sajnos bizonyos körökben ez kezd divat lenni manapság.

2015. nov. 8. 09:20
 12/15 pinkpancser ***** válasza:

Ha házkutatást tartottak nálad, akkor kellett lenni feljelentésnek is. Ha nem találtak semmit, akkor ezt hamis vádnak hívják, ami bűncselekmény. És amiből ilyen esetben csak jól lehet kijönni.

Egy panaszlevél és egy rendőri intézkedés közt kapcsolatot keresni pedig már paranoia. Én is küldtem már többet, mégse vagyok sitten :)

2015. nov. 8. 09:26
 13/15 A kérdező kommentje:

hát tudod, nekem volt már alkalmam megtapasztalni, hogy a valóság bőven felülmúl minden paranoiát ... de ha leírom, nyilván nem hiszed el, mellesleg pont ez a lényege is, hogy tök hihetetlen legyen, így max tényleg dilisnek néznek és pont, ügy lezárva. hidd csak el, bizony voltam már szenvedő alanya úgy hk-nak, hogy aztán mikor ügyvéddel bementünk, hogy mégis mi az isten folyik itt, akkor még azt is letagadták, hogy egyáltalán ügy lenne, a hk-t pedig ebből következően már csak természetes velejárójaként is letagadták, és ők sose láttak engem.

Szal szépek, nagyon szépek tényleg ezek a jogállami elvek, csak hát kis hazánkban még nem igazán működőképesek ...

2015. nov. 8. 09:41
 14/15 A kérdező kommentje:

"Sokkal valószínűbb, hogy van egy "jóakaród", aki viccesnek találta rád hívni a rendőröket. Sajnos bizonyos körökben ez kezd divat lenni manapság."

--igen , utólag erősen gyanakodtunk mi is erre, na de a lényeg, h minden bizonyíthatatlan volt, azaz gondolhattunk, amit akartunk, max csak magunkat idegesítettük vele.

Na de a kérdéshez visszakanyarodva: ha egy azon emailt akár csak megnézek még egy másik helyről is, akkor azt bizony tutira logolni fogja a rendszer? azaz visszakövethető h pl egy emailbe mikor honnan léptek be?

2015. nov. 8. 09:44
 15/15 Tengor ***** válasza:
Már írtuk, hogy igen.
2015. nov. 8. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!