Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ha olyan emailcímre küldök...

Ha olyan emailcímre küldök levelet, akinek saját domainje van, akkor az látja az IP-met mindenképp (ha akarja)?

Figyelt kérdés

pl egy sima gmailes címről küldök levelet a gipsz.jakab@cegnev.hu

címre?

ő így esetleg azonnal is látja vagy csak könnyebb lenyomoznia vagy nem látja a gmailről jövő leveleket?

(és persze kérdés, ha igen, melyiket? a gép fizikai IP-jét vagy szolgáltató által osztott IP-t?)

2015. nov. 5. 20:50
1 2
 1/15 Tengor ***** válasza:
A gmail valamelyik szerverének a címét fogja látni.
2015. nov. 5. 21:11
 2/15 A kérdező kommentje:

de ez tuti biztos?

mert egyszer nagyon meglepődtem már én is, hogy kaptam egy emailt egy magyar szerveren keresztül, és bizony kiírta kapásból a levél alján a feladó IP-jét, azaz ezek szerint nem túl nagy technikai nehézség.

csak ez a gmailes kavarás akaszt meg engem is tényleg, hogy talán az elég képtelenség....

2015. nov. 5. 21:35
 3/15 pinkpancser ***** válasza:
Az email fejléc tartalmazza a feladó IP címét. Mindegy hova küldöd, ez visszanézhető.
2015. nov. 5. 21:55
 4/15 anonim ***** válasza:

Kicsit azért homályos így

ha kliensből küldöd akkor a szolgáltató által osztott IP-t fogja látni. Ha böngészőből pl belépsz a freemail-re akkor azt.

De ha vissza akarja keresni hogy ki küldte akkor erre is van lehetőség pl feljelentést tesz és már ki is nyomozzák.

2015. nov. 5. 23:09
 5/15 A kérdező kommentje:

rendben van, hogy a fejléc és egyebek, de szóval mit nyomoznak vissza? az eszköz IP-jét vagy a szolgáltató által adott IP-t? melyiket hordozza az email fejléce?

(ha a szolgáltatóét, akkor azt könnyű kijátszani, de az eszközét, az meg nem árul el semmit pl egy nyomozás során, csak ha konkrétan ott van az eszköz a kezükben és egyeztetni tudják. nem?)

2015. nov. 6. 07:03
 6/15 A kérdező kommentje:
nem, nincs szó kliensről, csakis webes felületről, ahogy írtad, legyen az freemail vagy gmail vagy yahoo stb stb
2015. nov. 6. 07:03
 7/15 Tengor ***** válasza:
Az elofizeto IP cimeig lehet visszamenni. Hogy ott ki hasznalta a netet az teljesen bizonytalan, hacsak az elofizetonel nincs errol hiteles naplo vezetve (netkavezo: Nev, gep).
2015. nov. 6. 07:25
 8/15 A kérdező kommentje:
értem, akkor gyakorlatilag ha az ember elmegy egy nyílt wifis benzinkútra vagy plázába, akkor onnan hiába küld egy emailt, mert csak addig fognak visszajutni, de aztán hogy a sok ezer emberből ki küldte pl a mobiljáról vagy laptopról, azt már az életbe se ...
2015. nov. 6. 07:33
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

azt se felejtsd el, hogy a google nem csak 1 alkalmat rögzít.

ha pl. ugyan azzal az eszközzel legközelebb böngészel, már tudja hogy te voltál...

(gép hardver adataiból, amit pl. a chrome egyből, firefox kérésre közöl, IE csak felületesen mert nincsenek szerződésbe a google -el)

Szóval ha teljesen vissza nyomhatatlant akarsz, akkor sikátorban kp. -ban vett gépről, motoról letakart rendszám táblával bukósisakban (hogy véletlen se tudjanak azonosítani kamera felvétel alapján)

létre hozol egy google fiókot amit csak akkor használsz, soha többet!

majd arról küld el a levelet, utána az eszközt dobd egy közeli folyó mélyére.

(vagy ásd el, égesd el, hogy senki vissza ne tudja hozni)

Az hogy mi értelme az egésznek, csak te tudhatod!?

2015. nov. 6. 08:49
 10/15 A kérdező kommentje:

a mai világban ennek mi értelme? hát kérlek, volt már h mertem csak egy panaszlevelet írni X hivatalnak, hogy elnézést, de szóval a pofátlanságuknak nincs határa, és az általuk küldött irat nyilvánvalóan hamis, na aztán 1 hétre rá megjelentek nálam házkutatni "mert bejelentést kaptak mintha állítólag füvet termesztenék itthon", aztán persze semmi se volt igaz, de arra jó jel, hogy az embernek mennyire kell vigyáznia, ha -ugyan joggal, de- a közhatalmat kritizálja ... tök simán bele visznek a végén aztán olyan bcs-be is, amihez semmi közöm, de ugye kellemetlen az ilyen elem a rendszernek.

szóval értelme az van bőven, de oké, abszolút úgy látom én is a dolgokat, ahogy Te, pont ezen agyaltam, ha netán abba az emailbe pl még egyszer belépek valahonnan, akkor azt automatikusan logolják? és én is arra jutottam, hogy feltehetően igen. és arra is jutok, hogy nem tévedek.

Igazam van?

2015. nov. 8. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!