Hogy lehetne ilyen bank system szerűséget készíteni? (Videót vagy kódot is elfogadok. )
Igen én is így csináltam csak az if-hez mit kéne írni.
if (???) {
$kp-$_POST["penz"];
$bankpenz+$_POST["penz"];
}
Valahogy így csináltam, de egyszerűen semmi.
Egyrészt érdemes eltárolni az eredményeket.
Másrészt az elágazásban azt kéne szerintem vizsgálni, hogy melyik form lett elküldve. Kb.:
isset($_POST['gomb1'])
HTML-ben meg a submit gomb neve legyen 'gomb1'.
Igen az megvan sőt még az is hogy ha kp-ba nincs annyi pénze akkor azt írja ki, hogy: Nincs ennyi pénzed.
if(isset($_POST["letet"])) {
if($money < $_POST["money"]){
echo "Nincs ennyi pénzed!";
}
if(){
$money-$_POST["money"];
$bankmoney+$_POST["money"];
}
}
Nem tudom ki mondta neked, hogy értesz a PHP-hez, de ki kell hogy ábrándítsalak. A kódrészleted alapján, nem csak, hogy a PHP-hez, a programozás alapjaihoz (nyelvfüggetlenül) sem értesz.
Javaslom, hogy keress egy jó könyvet (ezer számra van a neten leírás, hogy melyiket kinek ajánlják) és az alapján az alapoktól kezdve kezd el tanulni.
$userID = $_SESSION['ucp_userid'];
$penz = mysql_query("SELECT `money`, `bankmoney`, `username` FROM `accounts` WHERE id='" .$userID . "' LIMIT 1", $MySQLConn);
$userRow = mysql_fetch_assoc($penz);
$money = $userRow['money'];
$bankmoney = $userRow['bankmoney'];
$username = $userRow['username'];
SQL utasítást sosem pakolunk össze szövegként, mert nem biztonságos. Prepared statementeket alkalmazunk helyette.
A mysql_ függvények nem biztonságosak már. Helyette a mysqli_ függvények v. a PDO használata az erősen javasolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!