Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy lehetne ilyen bank...

Hogy lehetne ilyen bank system szerűséget készíteni? (Videót vagy kódot is elfogadok. )

Figyelt kérdés
A készpénz a $penz , a bankba ami van pénz az pedig a $bankpenz. Ebből kéne egy olyat csinálni, hogy egy <input type="text" name="penz"> ide beírja azt amit beakar rakni a bankba, tőle elveszi és a bankba berakja.

2015. nov. 5. 14:32
1 2
 1/18 Tengor ***** válasza:
A PHP megy? Post/GET? Kiíratás?
2015. nov. 5. 14:35
 2/18 A kérdező kommentje:
Értek a PHP-hoz mert egy elég nagy rendszer van már meg csak itt akadtam el. Ki van íratva, hogy mennyi kp van meg mennyi a bankba csak azt nem birom megcsinálni, hogy átrakja kp-ból bankba a beírt összeget.
2015. nov. 5. 14:43
 3/18 Tengor ***** válasza:
De ebben mi a nehézség? A kp-t növeled az összeggel, a bankot csökkented.
2015. nov. 5. 14:46
 4/18 A kérdező kommentje:

Igen én is így csináltam csak az if-hez mit kéne írni.

if (???) {

$kp-$_POST["penz"];

$bankpenz+$_POST["penz"];

}

Valahogy így csináltam, de egyszerűen semmi.

2015. nov. 5. 14:52
 5/18 anonim ***** válasza:

Egyrészt érdemes eltárolni az eredményeket.

Másrészt az elágazásban azt kéne szerintem vizsgálni, hogy melyik form lett elküldve. Kb.:

isset($_POST['gomb1'])

HTML-ben meg a submit gomb neve legyen 'gomb1'.

2015. nov. 5. 14:56
 6/18 A kérdező kommentje:

Igen az megvan sőt még az is hogy ha kp-ba nincs annyi pénze akkor azt írja ki, hogy: Nincs ennyi pénzed.

if(isset($_POST["letet"])) {

if($money < $_POST["money"]){

echo "Nincs ennyi pénzed!";

}

if(){

$money-$_POST["money"];

$bankmoney+$_POST["money"];

}

}

2015. nov. 5. 14:58
 7/18 Tengor ***** válasza:
100%

Nem tudom ki mondta neked, hogy értesz a PHP-hez, de ki kell hogy ábrándítsalak. A kódrészleted alapján, nem csak, hogy a PHP-hez, a programozás alapjaihoz (nyelvfüggetlenül) sem értesz.

Javaslom, hogy keress egy jó könyvet (ezer számra van a neten leírás, hogy melyiket kinek ajánlják) és az alapján az alapoktól kezdve kezd el tanulni.

2015. nov. 5. 14:59
 8/18 A kérdező kommentje:
Nem csak ennyi. Egy elég nagy adatbázis csatlakozás és lekérés van emellett amit külön meghívok hozzá és ott kérem le az adatokat.
2015. nov. 5. 15:04
 9/18 A kérdező kommentje:

$userID = $_SESSION['ucp_userid'];

$penz = mysql_query("SELECT `money`, `bankmoney`, `username` FROM `accounts` WHERE id='" .$userID . "' LIMIT 1", $MySQLConn);

$userRow = mysql_fetch_assoc($penz);

$money = $userRow['money'];

$bankmoney = $userRow['bankmoney'];

$username = $userRow['username'];

2015. nov. 5. 15:07
 10/18 Tengor ***** válasza:

SQL utasítást sosem pakolunk össze szövegként, mert nem biztonságos. Prepared statementeket alkalmazunk helyette.

A mysql_ függvények nem biztonságosak már. Helyette a mysqli_ függvények v. a PDO használata az erősen javasolt.

2015. nov. 5. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!